Τετάρτη 03.03.2021 | Εορτάζουν: Κλεόνικος, Κλεονίκη, Νίκη, Κλεονίκω, Θεοδώρητος

«Η πρότασή μας αντανακλά τη βούληση για αλλαγές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13.02.2019 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιχειρήσαμε να μην αφήσουμε την Συνταγματική Αναθεώρηση μόνο στην αρμοδιότητα των «ειδικών» αλλά να συζητήσουμε με την κοινωνία και να μην περιορίσουμε τη συζήτηση σε μια διαδικασία που θα αφορά αποκλειστικά το πολιτικό προσωπικό, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή.

«Η πρόταση μας αντανακλά τη βούληση για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εκφράζουν πλειοψηφικά αιτήματα», τόνισε. «Παράλληλα λαμβάνει υπόψη τα μαθήματα της κρίσης, τον διεθνές περιβάλλον και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κοινοβουλευτισμός».

Οι τεχνολογίες παράκαμψης της δημοκρατικής βούλησης εξελίσσονται διαρκώς στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Στο τουίτερ

«Με τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση ενισχύεται το Κοινωνικό κράτος, η Λαϊκή αντιπροσώπευση και η Δημοκρατία, ενώ επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιεύοντας παράλληλα, σχετικό βίντεο, στο οποίο πανεπιστημιακοί αναφέρονται ειδικότερα στις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop