Τρίτη 25.01.2022 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Η πρόταση μομφής, η ψήφος εμπιστοσύνης και η… ολίγη από 120 δόσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06.05.2019 | 8:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές η πολιτική αντιπαράθεση φαίνεται να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και ταύτισε με τον Παύλο Πολάκη καταθέτοντας πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. «Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός», μας είπε. «Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης». Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;

Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όμως, ο Πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος μετέτρεψε σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι μια ευκαιρία για ευρύτερη συζήτηση, ακόμη και σύγκριση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων εν όψει της πολλαπλής κάλπης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μέσω την πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των πολλαπλών εκλογών και πως αξιοποιεί ένα από τα ισχυρότερα κοινοβουλευτικά όπλα αλλά όχι για να προκαλέσει μια συζήτηση για την οικονομία, για παράδειγμα.

Λίγο νωρίτερα είχε κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που καλύπτει περίπου 4 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας. Σε αυτό καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Μεταξύ αυτών προβλέπεται η κλίμακα με βάση την οποία θα προσδιορίζεται το ετήσιο ποσό δόσης και ο συνολικός αριθμός των δόσεων για κάθε οφειλέτη ανάλογα με το ετήσιο δηλωθέν εισόδημά του εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Οφειλέτες με εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ εντάσσονται απευθείας στη ρύθμιση και μοναδικό κριτήριο που καθορίζει τον αριθμό των δόσεων είναι η ελάχιστη μηνιαία δόση των 30 ευρώ. Επίσης για οφειλές ως 3.000 ευρώ από οφειλέτες με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η ρύθμιση είναι άτοκη ενώ για μεγαλύτερες οφειλές προβλέπεται ετήσιο επιτόκιο 5%.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020