Δευτέρα 30.11.2020 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Η σμίξη δύο λαών μέσα από τη δράση ενός συλλόγου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ10.10.2018 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο Σύλλογος Eλληνορωσικής Φιλίας, Γραμμάτων και Πολιτισμού «Ο ΠΟΥΣΚΙΝ» αποτελεί για τα Τρίκαλα, έναν φορέα πολιτισμού, που κατάφερε να γεφυρώσει τα τοπικά πολιτιστικά βιώματα με τα αντίστοιχα της Ρωσίας και των ανθρώπων που κατάγονται από τη μακρινή χώρα αλλά μένουν στην πόλη μας. Η δράση του μετρά αρκετά χρόνια ζωής ενώ συνεχώς δραστηριοποιείται με στόχο την σμίξη των δύο λαών.

Πρόσφατα αναδείχθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο, και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με το νέο πρόεδρο κ. Αποστόλη Παπαγεωργίου για τα όσα σχεδιάζονται τη φετινή χρονιά, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί αυτό το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο λοιπόν της ενεργής δράσης του Συλλόγου είναι και φέτος η εκμάθηση της Ρωσικής Γλώσσας σε ενήλικες και παιδιά, η εκμάθηση Ελληνικών σε αλλοδαπούς αντίστοιχα αλλά και η αντάμωση των δύο πολιτισμών μέσα από μαθήματα παραδοσιακών χορών και εθίμων της Ρωσίας.

Ο Σύλλογος λοιπόν προσφέρει και φέτος την ευκαιρία σε όσους ζούνε στην περιοχή μας να έρθουν πιο κοντά στο Ρωσικό Πολιτισμό, μέσα από δράσεις αλλά το σημαντικότερο: Μέσα από την εκμάθηση της γλώσσας.

Η έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει περίπου στα μέσα Οκτωβρίου ενώ ήδη το ενδιαφέρον είναι αρκετά υψηλό. Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, «Πρόκειται για μία δράση που έχει στόχο να συναντηθούνε οι δύο λαοί, αλλά και η εκμάθηση της γλώσσας να προσεγγίζεται σφαιρικά και βιωματικά. Σκοπός μας εξάλλου είναι η ανταλλαγή πολιτιστικών επιρροών. Ωστόσο στις μέρες μας, η εκμάθηση μιας γλώσσας όπως τα Ρώσικα, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κατέχουν μια γλώσσα που μπορεί να δημιουργήσει επαγγελματικά βήματα. Κάτι που αρκετοί πλέον υπολογίζουν».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους ανθρώπους του Συλλόγου για περισσότερες πληροφορίες είναι τα 6974123147 και 6972145013.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop