Τετάρτη 30.09.2020 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Η “Σοφία” σαρώνει τα Τρίκαλα με τα χειρότερα να αναμένονται από αύριο με θερμοκρασίες 10 υπό το μηδέν!

ΤΟΠΙΚΑ03.01.2019 | 2:03 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ο «Ραφαήλ» έδωσε τη σκυτάλη στη «Σοφία», στο νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει το νομό Τρικάλων και ευρύτερα τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου σφοδρού κύματος οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας, το χιονόνερο και οι ασθενείς χιονοπτώσεις έως και νωρίς το μεσημέρι στα πεδινά. Ακόμη και στην πόλη των Τρικάλων από τα χαράματα της Πέμπτης, σημειωνόταν ασθενείς χιονοπτώσεις θέτοντας σε πλήρη ετοιμότητα το Δήμο Τρικκαίων και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.

Επί ποδός από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης βρέθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προέκυπταν από την κακοκαιρία. Περίπου 40 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούσαν για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς ενώ συχνές υπήρξαν και οι παρεμβάσεις με τις αλατιέρες για την αποφυγή πάγου στο οδικό δίκτυο. Στην μάχη του αποχιονισμού ρίχτηκαν και δεκάδες αυτοκίνητα-μηχανήματα των Δήμων συμβάλλοντας στο έργο. Μέχρι και το μεσημέρι δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα παρά το γεγονός ότι το ύψος του χιονιού άγγιζε στα ορεινά τμήματα της Πύλης και της Καλαμπάκας τους 40 πόντους.

Σε θέση μάχης βρισκόταν από τις νυχτερινές ώρες ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Επόπτευε το έργο των Υπηρεσιών και των υπαλλήλων που πραγματικά έδιναν μάχη κάτων από αντίξοες καιρικές συνθήκες να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ο ίδιος εμφανιζόταν ικανοποιημένος για το έργο των Υπηρεσιών και των υπαλλήλων, εξηγώντας ότι τα δύσκολα, ίσως προέκυπταν τα ξημερώματα της Παρασκευής, όπου το θερμόμετρο θα δείχνει αρκετούς βαθμούς κάτω του μηδενός.

Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που θα κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν πάγο στο δρόμους και ολισθηρότητα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop