Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Η θέση του Α.Ο Τρίκαλα για την αναδιάρθρωση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ28.04.2020 | 12:17 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά ακούγονται και γράφονται αναφορικα με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών,  η «ΕΡΕΥΝΑ» έχει το ρεπορτάζ και σας παρουσιάζει τα δεδομένα επ’αυτού

Κατόπιν της τηλεδιάσκεψης των ομάδων που απαρτίζουν φέτος τη Σούπερλιγκ2 και σε αυτές θα πρέπει να υπολογίζεται και ο Α.Ο Τρίκαλα που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται σε αυτή, φαίνεται ότι οι περισσότεροι σύλλογοι συζητούν μόνο για αναδιάρθρωση που θα φέρει στη Σούπερλιγκ1 18 ομάδες και εκείνες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας θα γίνουν από 12 σε 14.

Αντίθετα δε φαίνεται να προχωράει το σχέδιο με Σούπερλιγκ2 των δύο ομίλων από 14 ομάδες, καθώς είναι πολύ δύσκολο η Ελλάδα να σηκώσει επαγγελματικά πρωταθλήματα με 40 συνολικά ομάδες και αυτά να μπορέσουν να στηριχτούν και οικονομικά όπως πρέπει.

Η θέση του Α.Ο Τρίκαλα ήταν ξεκάθαρη από την αρχή και δεν απέχει από τα παραπάνω. Δηλαδή οι κυανέρυθροι που ήταν η ομάδα που δαπάνησε φέτος τα περισσότερα χρηματα στη Football League δε θα έμπαινε σε καμία περίπτωση σε μία συζήτηση αναδιάρθρωσης με δύο ομίλους στη Σούπερλιγκ 2 , καθώς κάτι τέτοιο αδικεί την προσπάθεια που κατέβαλλαν φέτος, αλλά και τα λεφτά που δαπανήθηκαν.

Ο μοναδικός λόγος που θα συζητούσαν το σχέδιο με τους δύο ομίλους θα ήταν εάν αποφασιζόταν οι ομάδες που ούτως ή άλλως ανήκουν στη Σούπερλιγκ2 μαζί με τις δύο που θα ανέβουν από τη Football League να μοιράζονταν το 80% των εσόδων από τα τηλεοπτικά και τα υπόλοιπα θα δίνονταν στις υπόλοιπες ομάδες.

Παράλληλα, φαίνεται ότι στον Α.Ο Τρίκαλα , αλλά και σε αρκετές ομάδες της Σούπερλιγκ 2 υπάρχει η επιθυμία τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν κανονικά, από τη στιγμή που ο κορωνοιός εξαφανίζεται από τη χώρα και θεωρούν ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν αγώνες με ασφάλεια, έστω και κεκλεισμένων των θυρών, από τη στιγμή μάλιστα που θα λειτουργήσουν σύντομα και πάλι τα σχολεία , τα δικαστήρια και άλλες υπηρεσίες.

Και μόλις τελειώσουν τα πρωταθληματα μετά να ξεκινήσει η όποια συζήτηση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Αν πάλι όμως αποφασιστεί η οριστική αναβολή των πρωταθλημάτων αυτό να γίνει αφού πρώτα επικυρωθεί η υπάρχουσα βαθμολογία.

Αυτή τη στιγμή οι μόνες ομάδες που φαίνεται ότι δεν επιθυμούν επικύρωση των βαθμολογιών είναι εκείνες που υποβιβάζονται ή εκείνες που διεκδικούν άνοδο.

Επαναλαμβάνουμε η θέση των Τρικάλων ταυτίζεται με την πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερλιγκ2 και αυτή θα διατυπωθεί και προς τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου, όταν και εάν ανοίξει επίσημα η όποια συζήτηση για αναδιάρθρωση.

Και ο Α.Ο.Τ αυτή τη στιγμή έχει ισχυρή θέση μέσω του Ηλία Αιβάζογλου στα τεκταινόμενα των SL2/FL, ενώ παράλληλα είναι και η μοναδική ομάδα της Football League που έχει δεμένη την άνοδο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020