Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η Τουρκία και η θεωρία του «ζωτικού χώρου…»

ΑΠΟΨΕΙΣ14.10.2020 | 7:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Ουδέν κακό, αμιγές καλού», έλεγαν οι αρχαίοι «ημών» πρόγονοι…  Πίστευαν ότι μετά από ένα κακό, ακολουθεί ένα καλό… Ίσως αυτό προσφέρει αυτή την ώρα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α. ο Τούρκος Πρόεδρος ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  Όλοι, με αρκετή καθυστέρηση είναι αλήθεια, συνειδητοποιούν ότι το άλλοτε χαϊδεμένο παιδί της Δύσης, το ανάχωμα του από «Βορρά κινδύνου», έχει μετατραπεί στον ταραχοποιό της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Πριν από εκατό χρόνια, απασχολούσε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, το Ανατολικό ζήτημα. Η τύχη δηλαδή και ο διαμοιρασμός των εδαφών της καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα μας απασχολεί και πάλι το Ανατολικό Ζήτημα, αλλά απ την ανάποδη. Έχουμε μια Τουρκία αναθεωρητική, που θέλει να επανασυστήσει την πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία. Από το «δόγμα» Νταβούτογλου των «μηδενικών» και προβλημάτων με τους γείτονες, φθάσαμε σε μια Τουρκία με προβλήματα μ όλους τους γείτονες, πλην ενός: της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ… (Κάτι που μου προκαλεί πολλές απορίες και θ ασχοληθώ επ’ αυτού σε άλλο άρθρο μου…).

Στο μεσοπόλεμο είχαμε τη θεωρία του «Ζωτικού ΧΩΡΟΥ» του Αδόλφου Χίτλερ. Σήμερα έχουμε τη θεωρία της «Γαλάζιας ΠΑΤΡΙΔΑΣ», του ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πρέπει να στείλουν πλέον τον λογαριασμό στον υπερόπτη και υπερφίαλο γείτονα… Πρέπει να καταλάβει ότι οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες…

Ο Ελληνικός λαός που επί πολλά χρόνια απόλαυσε ειρήνη και μια πρωτοφανή οικονομική άνθηση, πρέπει να αντιληφθεί ότι η «ΕΙΡΗΝΗ» κοστίζει… Ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στην αμυντική θωράκιση της Πατρίδος…

Κυρίως όμως,  αυτό πρέπει να αντιληφθεί ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος και η οικονομική ελίτ του τόπου.

Η δόλια Πατρίδα, ΤΏΡΑ έχει την ανάγκη όλων μας. ΣΗΜΕΡΑ και ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ… Να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ τις Ένοπλες Δυνάμεις. Να ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ την Εθνική μας  Άμυνα. Να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ και ΕΞΥΨΩΣΟΥΜΕ το φρόνημα του λαού μας…  Ας ΠΑΨΟΥΜΕ να ενθαρρύνουμε οργανωμένες μειοψηφίες, που στρέφονται κατά της Πατρίδος.

Οι επόμενες γενιές, δεν θα μας συγχωρήσουν ολιγωρία, λιποψυχία, υστεροβουλία, μικροκομματικές  ιδιοτέλειες…

Μόνο οι μάχες που ΔΕΝ δίνονται, ΧΑΝΟΝΤΑΙ…

 

ΤΡΊΚΑΛΑ 14 Οκτωβρίου 2020,

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης