Τρίτη 26.01.2021 | Εορτάζουν: Ξενοφών, Ξενοφώντας, Φώντας, Φόντας, Φόνης, Ξενοφωντία, Ξενοφωντίνα, Ξενοφούλα, Ξενοφώντη, Ξένια

Οι Τρικαλινοί Ιεροψάλτες έκοψαν την Βασιλόπιτά τους

ΤΟΠΙΚΑ04.02.2020 | 5:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Άφησαν για λίγο τα ψαλτήρια και είπαν να περάσουν λίγες χαλαρές στιγμές μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, κόβοντας την Βασιλόπιτά τους και ανταλλάσοντας ευχές για το 2020.

Ο λόγος για τα μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», που έδωσαν το παρών την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στην σχετική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο «Gallery Art Hotel».

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Αθανάσιο Δημητρίου απέμειναν και τιμητικές πλακέτες σε παλιούς ιεροψάλτες, ως έκφραση ευγνωμοσύνης από την πλευρά του Σωματείου προς τους ίδιους, για την μεγάλη προσφορά τους στην ψαλτική τέχνη, στην βυζαντινή μουσική και στα εκκλησιαστικά δρώμενα του τόπου μας. Ειδικότερα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους κυρίους Πολυχρόνη Νταλάση, Βασίλειο Κατσιαμαντό, Νικόλαο Καράση, Νικόλαο Μάστορα και Νέστορα Κόκκοβα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop