Σάββατο 06.03.2021 | Εορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Η Βουλή κύρωσε τη σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολογίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.01.2021 | 6:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ευρεία πλειοψηφία, κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η Πολυμερής Σύμβαση «για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών». Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Η κυβέρνηση της ΝΔ «διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη οικονομική, υγειονομική και κοινωνική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών» τόνισε στην ομιλία του ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος σημειώνοντας ότι «μέσα σε αυτήν την κρίση (η κυβέρνηση) αναζητά κάθε φορά δημοσιονομικό χώρο για να τον αξιοποιήσει στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων».

Σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κρίσης, και τα δημοσιεύματα για έλλειμμα 22 δισ. ευρώ, είπε ότι «αποτιμήθηκε αρνητικά» από τους πολίτες τόσο η επάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης στη διαχείριση φυσικών καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων, όσο και η πολιτική της υπερφορολόγησης «όπως ανακάλυψαν με καθυστέρηση κάποια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον τελευταίο καιρό».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop