Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η Βουλή των Σκοπίων υπερψήφισε εκ νέου τη συμφωνία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ05.07.2018 | 2:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπερψηφίστηκε και πάλι, όπως ήταν αναμενόμενο από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων η συμφωνία η συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Η βουλή είχε πει ξανά «ναι» στη συμφωνία, στις 20 Ιουνίου, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, είχε αρνηθεί να την υπογράψει -όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα- και την έστειλε πίσω στη Βουλή.

Η συμφωνία «πέρασε» σήμερα, Πέμπτη, με 69 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 120 βουλευτών, και πλέον σταλθεί εκ νέου στον Ιβανόφ. Εκείνος δεν έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπογράψει ούτε αυτή τη φορά, τη συμφωνία.

Αυτό βέβαια, δεν είναι κάτι που θα αποτρέψει τη συμφωνία από το να γίνει νόμος του κράτους, αφού ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ είπε πως θα τη στείλει μόνο με δική του υπογραφή προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για να γίνει νόμος.

Επόμενο βήμα για την ΠΓΔΜ είναι η έναρξη των διαδικασιών της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης