Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Οι ζημιές των αγριογούρουνων στο Δ.Σ. Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ28.06.2018 | 1:07 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Οι ζημιές που προκαλούνται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις του Δήμου Φαρκαδόνας από τα αγριογούρουνα, όπως και τα ατυχήματα που προκαλούνται από την ξαφνική έλευση των αγριόχοιρων στους δρόμους, μεταφέρθηκαν μέσω ερώτησης που κατέθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης κα Ελένη Στεργίου – Μπότη.

Η δημοτική σύμβουλος αρχικά επικέντρωσε την προσοχή της στις μεγάλες ζημιές που προκαλούνται στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι από την επέλαση των αγριογούρουνων που δημιουργούν τεράστια οικονομική ζημιά στους παραγωγούς. Επιπλέον μίλησε για τα ατυχήματα υλικών ζημιών που έχουν συμβεί στους δρόμους της περιοχής από την ξαφνική έλευση των αγριογούρουνων κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου, διανύοντας το καλοκαίρι. Η κα Ελένη Στεργίου Μπότη, αναφέρθηκε παράλληλα στο ζήτημα του προκύπτει με τον ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν αποζημιώνει τους παραγωγούς για τις εν λόγω ζημιές, παρά μόνο για φυσικές καταστροφές.

Κατά την ερώτηση που απηύθυνε στο δήμαρχο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζήτησε να ενημερωθεί τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν και ποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν προκειμένου να αποτραπούν ατυχήματα και ζημιές σε καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις, όπως επίσης ποιες απαντήσεις δόθηκαν την περσινή χρονιά στις αρμόδιες Αρχές του Δήμου Φαρκαδόνας μετά τις οχλήσεις που έγιναν για το ίδιο θέμα στις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες.

Η ερώτηση της δημοτικής συμβούλου άνοιξε ένα κύκλο συζήτησης μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Αρχικά πρώτος ήρθε να τοποθετηθεί ο κ. Δημήτρης Χαλκιάς, αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις του θέματος, αλλά και για τις ενέργειες που είχαν αναπτυχτεί πέρυσι. Τόνισε ότι την περσινή χρονιά είχε κατατεθεί αίτημα για επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου για το αγριογούρουνο, αλλά και τα υπομνήματα που είχαν κατατεθεί σ’ όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, μιλώντας για το πρόβλημα το χαρακτήρισε γενικό, καθώς αφορά πολλές περιοχές της χώρας, εξηγώντας πως μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από το αρμόδιο υπουργείο.

Την απογοήτευση των αγροτών μετέφερε από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Γιάννης Στάμος προτείνοντας την έκδοση υπομνήματος διαμαρτυρίας.

Την υλοποίηση αναγκαίων προσπαθειών, έτσι ώστε να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, καλύπτοντας το 100% όλων των ζημιών, ζήτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αποστόλης Θωμόπουλος.

Τέλος ο κ. Γιώργος Μακρυνιώτης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ζήτησε να μελετηθεί ο κανονισμός που ισχύει για το κυνήγι του αγριογούρουνου στην Βουλγαρία, ο οποίος θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην χώρα μας μιας και ανήκει στην ΕΕ και θα βοηθούσε στην απομάκρυνση των αγριόχοιρων από την περιοχή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης