Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων: Αφίσες ενάντια στη βία κατά γιατρών και υγειονομικών

ΤΟΠΙΚΑ12.03.2024 | 4:59 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις αφίσες κατά της βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς, μετά τη νέα νομοθετική ρύθμιση, κοινοποίησε και στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, όπως και στους υπόλοιπους Ι.Σ. της χώρας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Όπως τονίζεται στην σχετική συνοδευτική επιστολή:

Κύρια (ε) Πρόεδρε

Τα επεισόδια βίας σε βάρος γιατρών και υγειονομικών έχουν πυκνώσει τα τελευταία χρόνια και αποτελούν πληγή, κυρίως για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας – και δη τις νοσοκομειακές- χωρίς να λείπουν ανάλογα περιστατικά και από τις ιδιωτικές μονάδες υγείας, στις οποίες όμως εμφανίζουν μικρότερη συχνότητα.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το σημαντικό αυτό ζήτημα, οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων και άσκησε ισχυρές πιέσεις στα συναρμόδια Υπουργεία. Ως αποτέλεσμα περιλήφθηκε ως άρθρο 33 στο νόμο 5090/24 περί ποινικών κωδίκων διάταξη που προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους ασκούν βία σε βάρος υγειονομικών.

Μετά τη δημοσίευση της νομοθετικής ρύθμισης σε ΦΕΚ εκτυπώσαμε δύο αφίσες, στις οποίες φαίνεται η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη, ώστε να ενημερωθούν ασθενείς, συνοδοί και κοινό που επισκέπτονται τις υπηρεσίες υγείας και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Τις αφίσες σας αποστέλλουμε με σκοπό να αναρτηθούν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές υπηρεσίες υγείας.

Παρακαλούμε, ως εκ τούτου, τις αφίσες που σας αποστέλλουμε και θα παραλάβετε σε λίγες μέρες μέσω courier να τις αναρτήσετε με όποιον τρόπο κρίνετε ως πλέον πρόσφορo, ώστε να περάσει το μήνυμα και να εμπεδώσει η ελληνική κοινωνία την ανάγκη σεβασμού των γιατρών και νοσηλευτών που την περιθάλπουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης