Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί

ΤΟΠΙΚΑ20.05.2024 | 11:21 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Παρασκευή 17/05/2024 πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά Πανελλήνια τηλεδιάσκεψη με συμμέτοχη 670 ιατρών απ’ όλη την Ελλάδα που ψήφισαν 529 την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με ποσοστό 76% και την καταγγελία των συμβάσεων τους με ποσοστό 30% το οποίο είναι ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί στα περιφερειακά Εργαστήρια απομακρυσμένων περιοχών.

Σύσσωμοι οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων σχηματίζουν ασπίδα προστασίας στο δίκαιο αγώνα των μελών τους που επί 12 χρόνια ζουν κάτω από τον δυσβάσταχτο ζυγό του rebate και του claw back, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν μια επιπλέον απειλή την διακοπή συμβάσεων (Ν 5102/2024 άρθρο 69 ), που νομοθετήθηκε εν μέσω κινητοποιήσεων και αποτελούσε μέρος των όρων της σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από το 2012.

Οι βασικές διεκδικήσεις του Εργαστηριακού κλάδου, είναι οι εξής:

1) Καθιέρωση ορίου (κεντρικό πλαφόν) στο ύψος του clawback έως 5%, πέραν του οποίου την ευθύνη θα αναλαμβάνει το Κράτος, με σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού για τη διάγνωση.

2) Λήψη μέτρων για την ορθή και ορθολογική εφαρμογή κανόνων συνταγογράφησης, εκτέλεσης και ελέγχου.

3) Η παραγραφή του τεχνητού χρέους που έχει δημιουργηθεί μέχρι  σήμερα.

4) Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων μέσω του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Το Υπουργείο Υγείας όπως και ο ΠΙΣ οφείλει να θέσει το θέμα στον Πρωθυπουργό στην πραγματική του διάσταση ως ζήτημα την γενικότερη διάλυση του δημόσιου τομέα της περίθαλψης. Ο ΠΙΣ πρέπει να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να τεθεί ξεκάθαρα το θέμα της υποχρηματοδότησης της ΠΦΥ και γενικότερα της Υγείας. Οι ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί ζητούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Υγεία και όχι για τα ιατρεία τους.

Ζητάμε την κατανόηση και την στήριξη των συμπολιτών μας στην προσπάθεια των Εργαστηριακών Ιατρών  να σώσουν τα ιατρεία τους από βέβαιη χρεοκοπία και λουκέτο.

Το Δ.Σ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης