Δευτέρα 14.06.2021 | Εορτάζουν: Ελισσαίος, Ελισσώ, Ελισώ, Νήφων

Ιχνηλατώντας τον κορονοϊό στην κανονικότητα

ΤΟΠΙΚΑ02.06.2020 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Επιστρέφοντας σταδιακά στους πρότερους ρυθμούς και ανοίγοντας από χθες η δράση σχεδόν όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς, η δράση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στην περιοχή με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργούν αποτελούν κλειδί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την προστασία του πληθυσμού από το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Όπως ανέφερε η Επικεφαλής των ΚΟΜΥ της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και γιατρός κα Δήμητρα Νάτσινα, πρόκειται για μια κομβική διαδικασία που βαδίζει με σχέδιο και που αναμένεται να πραγματοποιείται στην περιοχή μας για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, καλύπτοντας τέσσερις Δήμους, Κοινωνικές Δομές και Δομές Υγείας, Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά και επιχειρήσεις και σημεία που βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής δραστηριότητας. Επίσης, θα διενεργηθούν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι προσπαθώντας έτσι να αποκλειστεί η «διαφυγή» κάποιου κρούσματος μέσα στην κοινότητα,

Η κα Νάτσινα επισημαίνει ότι ήδη στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων έχουν γίνει 400 περίπου έλεγχοι στις δομές αλλά και σε υπηρεσίες δημόσιες, ώστε να διαπιστωθεί ότι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες βρίσκονται σε noncovid περιοχές αλλά και υπηρεσίες και σημεία που υποδέχονται ή έρχονται σε επαφή καθημερινά μεγάλο αριθμό πολιτών επίσης. Από εκεί και πέρα βέβαια, το σχέδιο επεκτείνεται αντίστοιχα και στους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Τρικάλων, ενώ θα ξεκινήσει και ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος. Σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος αριθμός τεστ που θα σημάνει το τέλος της διεργασίας αυτής στην περιοχή. Φαίνεται λοιπόν ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και μέχρι το λεγόμενο δεύτερο κύμα κρουσμάτων που αναμένεται πιθανά από Σεπτέμβριο, οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα διενεργούν τεστ, ενώ κάποια στιγμή που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, θα ξεκινήσουν και τα τεστ αντισωμάτων αντίστοιχα, πάντα βέβαια με τις οδηγίες των επιστημονικά υπεύθυνων για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

Μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» η κα Νάτσινα, επισημαίνει βέβαια και την ανάγκη να τηρούμε βασικούς υγειονομικούς κανόνες όπως αυτοί έχουν γίνει γνωστοί. «Επιστρέφοντας στην πρότερη καθημερινότητα, η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να βγούμε με υπεύθυνη στάση τηρώντας απλούς κανόνες προστασίας κρατώντας τόσο εμάς ασφαλείς όσο και τις ευπαθείς ομάδες. Καταλαβαίνω ότι είμαστε ένας ανοιχτός λαός και αν και οι καιρικές συνθήκες μας βοηθούν δεν πρέπει να αφεθούμε. Ας αποφεύγουμε το συνωστισμό, ας λάβουμε υπόψη την καθοδήγηση των επιστημόνων για τις αποστάσεις, τα μέτρα υγιεινής. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε το έργο μας με την καθοδήγηση των λοιμοξιολόγων ώστε όλοι μαζί να μείνουμε ασφαλείς».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop