Κυριακή 29.01.2023 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 14 έως 22 Ιανουαρίου 2020

Ανακοινώσεις διάφορες14.01.2020 | 10:04 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη των Τρικάλων θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Αγρυπνίες:
Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου από 9:00-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.
Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου από 8:00-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Την ίδια μέρα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία από 9:00-12:30 βραδινή στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων ο Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Απότμημα Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αθανασίου από 9:30-12:30 βραδινή στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων ο Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία.
Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, επί τη μνήμη του υπερφυούς θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας», πιστό αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό Ναό, από 8:30-12:30 βραδινή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου από 9:00-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.
Την ίδια μέρα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου, από 8:30-12:30 βραδινή στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία.
Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, από 8:30-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ