Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 7 έως 16 Νοεμβρίου 2022

Ανακοινώσεις διάφορες06.11.2022 | 1:51 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη των Τρικάλων θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Αγρυπνίες:
Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, από 8:30-12:30 βραδινή στους Ιερούς Ναούς: α) Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων και β) Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων.
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων από 9:00-12:30 βραδινή, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Απότμημα Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων από 8:30-12:30 βραδινή, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Απότμημα Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Αιγυπτίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων από 8:30-12:15 βραδινή, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Απότμημα Λειψάνου του Αγίου Μηνά του Αιγυπτίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων από 9:00-12:30 βραδινή, ο Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία.
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου από 9:00-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και των εορτίων του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά τη διανομή του αντιδώρου δια τα εόρτιά του.
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων από 8:30-12:30 βραδινή, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νεοκαισαρείας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων από 8:30-12:30 βραδινή, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Απότμημα Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νεοκαισαρείας που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης