Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Ικανοποίηση για την πρόοδο στην 4η αξιολόγηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24.05.2018 | 5:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ότι αφορά την τέταρτη αξιολόγηση εξέφρασαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσερχόμενοι στο Eurogroup, μιλώντας για καλά νέα από την Ελλάδα και επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι για την έξοδο από το πρόγραμμα.

Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση του επικεφαλής του Eurogroup Μ.Σεντένο που επαναλαμβάνοντας τη σημασία της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα πάει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι είμαστε σχεδόν εκεί σε ότι αφορά τη συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα.

Και αν η δήλωση Σεντένο επιβεβαιώνει ότι το θέμα του ελληνικού χρέους συζητείται εντόνως, αφού αποτελεί βασικό όρο του ΔΝΤ για ενεργοποίηση του προγράμματός του, ο Επίτροπος Π.Μοσκοβισί ξεκαθαρίζει ότι«δεν θα δούμε σήμερα την τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος».

Στο περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας για το χρέος που θα έρθει τον Ιούνιο εστιάζει την προσοχή ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπ.Λεμέρ, τονίζοντας ότι απαιτείται «ξεκάθαρος» και «ισχυρός» απέναντι στις αγορές μηχανισμός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης