Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Ικανοποίηση στην Αθήνα μετά τις επαφές Δένδια στο Βερολίνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ05.11.2020 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Βερολίνο. Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές ολοένα και περισσότεροι συμμερίζονται τη θέση ότι η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την Ευρώπη.

Καταρχήν, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, o κ. Δένδιας  έγινε δεκτός από τα ανώτατα κλιμάκια της πολιτειακής ηγεσίας, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο Steinmeier, και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής Schäuble, ο οποίος μπορεί να μην είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης, είναι κατά το Γερμανικό Σύνταγμα ο δεύτερος Πολιτειακός παράγων και συνεχίζει να έχει ιδιαίτερο βάρος και επιρροή εντός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και ευρύτερα στο γερμανικό πολιτικό στερέωμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα, είχε επαφές σχεδόν με το σύνολο των Κοινοβουλευτικών κομμάτων (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Αριστερά), στο πλαίσιο συνάντησης με την Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής διευρύνοντας έτσι τους συνομιλητές της χώρας μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop