" /> Ημέρα Περιβάλλοντος: Ένας καλύτερος κόσμος ξεκινά από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων - Η ΕΡΕΥΝΑ
Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Ημέρα Περιβάλλοντος: Ένας καλύτερος κόσμος ξεκινά από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2018 | 11:15 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια μέρα ξεχωριστή ήταν η χθεσινή για τους μικρούς μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Μια μέρα γεμάτη μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινώντας από τα μικρά και καθημερινά, αλλά τόσο σημαντικά για ένα καλύτερο αύριο.

Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, τα παιδιά, άφησαν στην άκρη για λίγο τα βιβλία, μαθαίνοντας όμως εξίσου πολύτιμες γνώσεις, γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε τη φύση. Καταρχήν μαθαίνοντας από αυτή και γι’αυτή και έπειτα φροντίζοντας για την καθαριότητά της αλλά και την ενίσχυση της βλάστησης.

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης, του σχολείου, φιλοξένησαν στην υπαίθρια σχολική τάξη τους συμμαθητές τους, όπου παρουσίασαν αρωματικά φυτά. Τα παιδιά, έχοντας μαζί τους φυτά όπως ρίγανη, λεβάντα, δενδρολίβανο και πολλά πολλά ακόμη, μίλησαν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες σαν άλλοι βοτανολόγοι.

Παράλληλα, η γεωπονική υπηρεσία του Δήμου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Π. Ντιντή, έδειξαν στα παιδιά τη διαδικασία του φυτέματος. Μαθητές και δάσκαλοι, διαμόρφωσαν παρτέρια φυτεύοντας καλλωπιστικά αλλά και αρωματικά φυτά καθώς και μικρούς θάμνους , υποσχόμενοι ότι θα τα προφυλάσσουν και θα τα φροντίζουν ώστε να ομορφαίνουν το σχολικό προαύλιο.

Τέλος, θέλοντας να δείξουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον, τα παιδιά καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους, καθάρισαν την αυλή του σχολείου τους, από κάθε είδους σκουπίδι.

Μια μέρα γεμάτη ελπίδα λοιπόν, ότι στο αύριο, οι πολίτες θα είναι ακόμη πιο ευαισθητοποιημένοι απέναντι στη φύση και θα πράττουν ότι περνάει από το χέρι τους για να την προστατεύσουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης