Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Άρθρο του Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρου Πρωτοψάλτη στο trikalaerevna.gr

Ημέρες Καριέρας της ΔΥΠΑ: Ενώπιος ενωπίω, εργοδότες και εργαζόμενοι

ΤΟΠΙΚΑ11.04.2024 | 1:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το ερχόμενο Σάββατο 13 Απριλίου η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης διοργανώνει την 29η «Ημέρα Καριέρας» στα Τρίκαλα, στο ξενοδοχείο Ananti Resort. Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης με άρθρο του στο trikalaerevna.gr μιλά για την πρωτοβουλία του Οργανισμού, την επιτυχία που σημειώνει η δράση σε όλη τη χώρα και τις δυνατότητες που ανοίγουν για Τρικαλινούς εργαζομένους και ανέργους.

Το άρθρο

Στο πλαίσιο της βούλησής μας να εδραιώσουμε στη συνείδηση των πολιτών πως ο πρώην ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ, δεν είναι πλέον συνώνυμος της ανεργίας αλλά της απασχόλησης, από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως προτεραιότητα να είμαστε πιο κοντά στην κοινωνία, στο ανθρώπινο δυναμικό και στον κόσμο του επιχειρείν, μέσα από καινοτόμες διαδραστικές πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας ως μία από τις μεγαλύτερες μας προκλήσεις της ανεύρεση τρόπων μείωσης της απόστασης μεταξύ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά με σύγχρονα εργαλεία, σχεδιάσαμε τις «Ημέρες Καριέρας».

Μία δράση που στόχο είχε όταν ξεκίνησε πριν από περίπου 2.5 χρόνια να «απαντήσει»  στη διαχρονικά ελλειμματική διασύνδεση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς. Μία πραγματικότητα η οποία καταγράφεται και σε πρόσφατες έρευνες (ManpowerGroup  Οκτώβριος 2023, ΕΒΕΑ Μάρτιος 2023, Ευρωβαρόμετρο Νοέμβριος 2023) όπου αναδεικνύεται με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, πως η διαδικασία εύρεσης προσωπικού με τις κατάλληλες δεξιότητες από τις επιχειρήσεις, παραμένει μία δύσκολη εξίσωση.

Αυτός ο σχεδιασμός δεν έγινε βέβαια μόνο μέσα στα γραφεία μας. Βγήκαμε έξω, συζητήσαμε με εργαζόμενους, ακούσαμε  τις ανάγκες των επιχειρήσεων, μελετήσαμε πρακτικές και «μοντέλα» που ακολουθούνται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο. Να φύγουμε από πρακτικές του παρελθόντος και να ενεργοποιήσουμε την άφιλτρη επικοινωνία, φέρνοντας ενώπιος ενωπίω εργαζόμενους και εργοδότες.

Σε αυτή μας την πρωτοβουλία, η ανταπόκριση εργαζομένων και επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει  τις προσδοκίες μας.  Στις 28 Ημέρες Καριέρας που έχουμε διοργανώσει μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, έχουν συμμετάσχει  πάνω από 1.500 επιχειρήσεις και μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει περισσότερες από 6.000 επιβεβαιωμένες προσλήψεις.

Μετά τον Βόλο, επιστρέφουμε στη Θεσσαλία και αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου θα είμαστε στα Τρίκαλα για την 29η Ημέρα Καριέρας, μία εκδήλωση που θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και ανέργους να διεκδικήσουν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας, προσφερόμενες από 40 επιχειρήσεις. Παράλληλα οι πολίτες που θα προσέλθουν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής, από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ. Ειδικότερα τα εργαστήρια θα έχουν αντικείμενο  τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού, για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης, τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα και την χρήση των κοινωνικών δικτύων για την αναζήτηση εργασίας.

Οι «Ημέρες Καριέρας» έχουν γίνει πλέον ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός καθώς εκτός από την άμεση επικοινωνία εργαζόμενων με τις επιχειρήσεις, αποτελούν και μια εξαιρετική ευκαιρία για τους υποψηφίους να ενημερωθούν για τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς εργασίας, τις δεξιότητες που ζητούνται και τις προοπτικές απασχόλησης σε διάφορους κλάδους. Επίσης από την πλευρά των επιχειρήσεων, η  άμεση επαφή με τους υποψηφίους στις “Ημέρες Καριέρας” μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία εύρεσης και πρόσληψης προσωπικού, μειώνοντας παράλληλα το κόστος που σχετίζεται με αυτή.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών έγινε και στο πλαίσιο της της ενίσχυσης της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ, ενώ αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της συμβουλευτικής στην προσπάθεια να στηρίξουμε αποτελεσματικότερα ανέργους και εργαζόμενους,,  εκτός από τις «Ημέρες Καριέρας» προχωρήσαμε και σε μία ακόμα καινοτομία εγκαινιάζοντας μία νέα σειρά εκδηλώσεων συμβουλευτικών υπηρεσιών “Job Ready by DYPA”.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, ώστε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να βρουν τη δουλειά που θέλουν και όσες περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν εργαζόμενους να βρουν το κατάλληλο προσωπικό για τις θέσεις εργασίας που έχουν.

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης