Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ημερίδα διαβούλευσης για τις δράσεις στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

ΤΟΠΙΚΑ18.04.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή τεσσάρων ημερίδων διαβούλευσης για την οριστικοποίηση των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της έρευνας-καινοτομίας που θα προκηρυχθούν προσεχώς από το Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027.

Οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων Ευρώ στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης.

Στα Τρίκαλα η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 από 10.00 έως 14.00 στον Μύλο Ματσόπουλου, με θέματα Αγροδιατροφή και σχετικά οριζόντια θέματα, Τουρισμός – Πολιτισμός και σχετικά οριζόντια θέματα.

Με μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, έχουν συνταχθεί από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά Κείμενα Βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα εν όψει των ημερίδων διαβούλευσης από το δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνδεσμο https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556.

Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα (πρωτογενής τομέας και βιομηχανία τροφίμων & ποτών)

Βιομηχανία / Μέταλλο / Δομικά Υλικά / Κατασκευές

Τουρισμός / Πολιτισμός / Δημιουργικές Βιομηχανίες

Βιοεπιστήμες / Φάρμακα / Υπηρεσίες Υγείας

Αειφορία / Ανθεκτικότητα / Βιωσιμότητα (οριζόντιο)

Ψηφιακές Τεχνολογίες (οριζόντιο)

Λοιπές Οριζόντιες Δράσεις (Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας, χωρική διάσταση, ανθρώπινοι πόροι)

Μέσω των θεματικών ημερίδων διαβούλευσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει να συμπληρώσει και να οριστικοποιήσει τα Κείμενα Βάσης ώστε να μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση προσκλήσεων για χρηματοδότηση έργων μέσω του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

Η συνδρομή του παραγωγικού ιστού, της αυτοδιοίκησης, των ερευνητών και της κοινωνίας των πολιτών στην παραπάνω διαδικασία είναι κρίσιμη και ουσιώδης, δεδομένου ότι βάσει των Κανονισμών του ΕΣΠΑ 2021-2027, αν δεν έχει προβλεφθεί κάποια δράση, δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί.

Συνεπώς, προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ερευνητές, αιρετούς και στελέχη των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπους συλλογικών φορέων της επιχειρηματικότητας, και τα Επιμελητήρια να συμμετάσχουν ενεργά στις ημερίδες διαβούλευσης, επιλέγοντας το πλησιέστερο γι’ αυτούς σημείο διαβούλευσης για τον τομέα προτεραιότητας που τους ενδιαφέρει.

Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και γίνεται αποκλειστικά online στη διεύθυνση https://forms.gle/jFbfURmEEC5Sh3M18.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης