Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ημερίδα στο Νοσοκομείο: Στο επίκεντρο οι βίαιες συμπεριφορές

ΤΟΠΙΚΑ21.12.2018 | 4:54 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια ενδιαφέρουσα και σημαντική ημερίδα διοργανώθηκε  από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων σε συνεργασία με το τμήμα ψυχολογίας του ΓΝΤ.

Θέμα της ενημερωτικής ημερίδας ήταν η αντιμετώπιση των βίαιων – παραβατικών συμπεριφορών και η διαχείριση κρίσεων στο πλαίσιο ενός δημόσιου νοσοκομείου, καθώς και η συμβολή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι ψυχολόγοι του ΓΝΤ Κωνσταντίνα Σκόρδα και Γεώργιος Παπαντέλη, που αναφέρθηκαν στην ασφάλεια σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, την επιθετικότητα και τις ψυχιατρικές παθήσεις που συνδέονται μαζί της, καθώς και την πρόληψη – αντιμετώπιση των βίαιων, παραβατικών συμπεριφορών.

Επίσης, η Προϊσταμένη Επιστασίας του ΓΝΤ Μαρία Παπαθεοδώρου μίλησε για το βασικό καθηκοντολόγιο του προσωπικού ασφαλείας του νοσοκομείου.

Για την συμβολή της Αστυνομίας στη διαχείριση επιθετικών/παραβατικών συμπεριφορών στο Νοσοκομείο, καθώς και για τη συνεργασία με την υπηρεσία ασφάλειας μίλησαν ο Αστυνόμος Β΄ της Δ.Α Τρικάλων Αριστοτέλης Σιακαβάρας και ο Αρχιφύλακας Σπύρος Ευαγγέλου.
Από την πλευρά της, η δικηγόρος Ελευθερία Τσέγα αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο σχετικά με τα όρια επέμβασης και τις υποχρεώσεις του προσωπικού ασφάλειας.

Η ημερίδα έκλεισε με την ομιλία του Επιπυραγού, Αξιωματικού του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αναστάσιου Μιχαλόπουλου ο οποίος μίλησε για την εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας στην πυροπροστασία και την πυρασφάλεια, ενώ ο Τεχνικός Ασφαλείας του ΓΝΤ Παναγιώτης Ζιώγας παρουσίασε το σχέδιο διαφυγής στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης