Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Είναι δίκαιο! Θα γίνει πράξη;

ΤΟΠΙΚΑ08.10.2018 | 4:56 μμ

dav

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Για μεθαύριο Πέμπτη προγραμματίστηκε η συνάντηση των Τρικαλινών θεσμικών παραγόντων με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για το ζήτημα των πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων.
Δεδομένου ότι η συνάντηση πραγματοποιείται αφού έχει εκπνεύσει η διαβούλευση και με βάση τις δηλώσεις του υπουργού (TRT) ότι δήθεν δεν εστάλησαν προτάσεις από τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου για τα νέα τμήματα που προτείνονται για την πόλη μας, ο πήχης εκ των πραγμάτων, τοποθετείται χαμηλά.
Ως προς το τελευταίο, από τη στιγμή που υπάρχουν πρωτόκολλα αποστολής από τον δήμο των προτάσεών του δημάρχου, ο υπουργός ή τα μπέρδεψε ή ισχύει αυτό που είπε χθες (λέσχη 9,76) ο κ. Παπαστεργίου «…κάτι έπρεπε να πει ο κ. υπουργός. Τι να έλεγε ότι άγομαι και φέρομαι από τις επιθυμίες των πανεπιστημιακών;».
Ο υπουργός λοιπόν, ίσως κάτι έπρεπε να πει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κάτι βρήκε και είπε… Το θέμα είναι τι θα που οι «δικοί μας» την Πέμπτη. Όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Και όταν το δίκιο στην περίπτωση της διεκδίκησης και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων στα Τρίκαλα δεν εκπορεύεται από την ανάγκη να πουλήσουμε περισσότερα σουβλάκια ή καφέδες αλλά από τα πραγματικά ιστορικά, πολιτιστικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας (κρατείστε το τελευταίο το οποίο το έχει ως βασική προϋπόθεση και ο υπουργός), η απαίτηση να εκπληρωθεί το κυβερνητικό σύνθημα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» είναι αυτονόητη. Και η απαίτηση είναι κυρίως από εκείνους που το έχουν… πρόχειρο στα χείλη τους. Δηλαδή, από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης