Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Ήρθε η ώρα για ελεγχόμενη στάθμευση και υπόγεια πάρκινγκ

ΤΟΠΙΚΑ23.01.2020 | 6:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μπορεί να μην αρέσει στην τσέπη μας αλλά έχει δίκιο ο δήμαρχος που εξήγγειλε (χθες στη Λέσχη) την επαναφορά του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Κι αυτό γιατί, η πόλη έχει έντονο πρόβλημα στάθμευσης. Συνήθως λέμε ότι υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη στάθμευση που κι αυτό, είναι απόρροια της παράλογης νοοτροπίας μας να πάμε για ψύλλου πήδημα με τα αυτοκίνητα στο κέντρο.

Από τη μία είναι η απροθυμία μας να… ξεπεζέψουμε, εμείς οι Τρικαλινοί από τα αυτοκίνητα και από την άλλη η πραγματικότητα της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Σίγουρα, όσοι υποδεχθήκαμε φίλους στην πόλη, ακούσαμε παράπονα για το πρόβλημα της στάθμευσης. Αυτό λοιπόν, δε αντιμετωπίζεται ούτε με ευχολόγια ούτε με επίκληση των ωφελειών  που έχει το βάδισμα και η ποδηλασία στην υγεία μας. Από τη μία πρέπει κάτι να πληρώνουμε όσοι επιμένουμε να αράζουμε με τις ώρες τα αυτοκίνητά μας στο κέντρο της πόλης και από την άλλη πρέπει να γίνουν χώροι στάθμευσης, σαν αυτόν κάτω από το δημοτικό ωδείο της Λάρισας (δίπλα στο κτήριο της Περιφέρειας) που προσφέρει σίγουρο και  εύκολο πάρκινγκ στους Λαρισαίους και στους επισκέπτες στη γειτονική πόλη.

Και επειδή λεφτά… δεν υπάρχουν για να γίνουν τέτοια πάρκινγκ (στην Κανούτα, εκεί που είναι τώρα το υπαίθριο και στην πλατεία του πρώην ΚΤΕΛ) θα πρέπει να γίνουν με σύμπραξη του δήμου με κάποιον ή κάποιους ιδιώτες που θα δεήσουν να βάλουν τα ωραία τους λεφτά για να βγάλουν περισσότερα από τη λειτουργία του παρκινγκ.   Και αυτά πρέπει να αρχίσουν αύριο, μεθαύριο όχι μετά από δέκα χρόνια…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ