Τετάρτη 30.09.2020 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ31.08.2018 | 10:39 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο μετά της 10 σήμερα στα Τρίκαλα. Ο σεισμός που ταρακούνησε τους Δυτικοθεσσαλούς, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και είχε ως επίκεντρο 8 χλμ. νοτιοδυτικά από το Μουζάκι, ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Σε ορεινά χωριά των δυο νομών σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και χωμάτων ενώ σε σπίτια κυρίως παλιά σημειώθηκαν μεγάλες και μικρές ρωγμές.

Ο Δήμος Πύλης αμέσως μετά το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών σε οικίες και οικήματα  προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που υπήρξαν.

Άμεσα ο Δήμος σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, με τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου, έσπευσαν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα κατολισθήσεων, διάνοιξης δρόμων σε όλο το φάσμα των ορεινών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πύλης. Παράλληλα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων πραγματοποίησαν αυτοψία σε δρόμους και γέφυρες για τον εντοπισμό ζημιών.

Σε ανάλογες ενέργειες προχώρησε και ο Δήμος Μουζακίου και Αγράφων ξεκινώντας την καταγραφή των ζημιών σε οικίες και οικήματα  προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που υπήρξαν.

 

Ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου ότι λειτουργούν 4 τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες, συνεπεία του σεισμού. Στους αριθμούς
2431351100

2431351200

2431032330

2431020000

Όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές, προβλήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018.  Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή.

Καταγραφή των ζημιών από το Δήμο Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου αμέσως μετά το σεισμό των 5,2 ΡΙΧΤΕΡ που ταρακούνησε το πρωί την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών σε οικίες και οικήματα προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που υπήρξαν.

«Καλούμε όλους τους Δημότες μας των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό να το δηλώσουν στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, με φωτογραφική τεκμηρίωση προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της πλήρους καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων όπου αυτό κριθεί απαραίτητο  από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop