Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

«Ισχυρό ΚΚΕ – Αντεπίθεση λαέ»

ΤΟΠΙΚΑ03.05.2019 | 10:01 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Με το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ – Αντεπίθεση λαέ», εργαζόμενοι, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι υποδέχτηκαν στα Τρίκαλα το γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και έδωσαν το στίγμα της εκλογικής μάχης, για ενίσχυση του κόμματος σ’ όλες τις κάλπες.

Ο γραμματέας του κόμματος επισκέφτηκε τα Τρίκαλα στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών, δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογών και μίλησε σ’ πολυπληθές κοινό στην καρδιά της πόλης των Τρικάλων και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, κ. Ρίζος Μαρούδας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων κ. Γιώργος Καϊκης.

Δεκτός με συνθήματα και χειροκροτήματα έγινε από τους συγκεντρωμένους ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απευθυνόμενος στους πολίτες τους κάλεσε για πλατιά στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

«Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά. Για μια μεγάλη νίκη του λαού με ΚΚΕ ισχυρό παντού! Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην Ε.Ε. του κεφαλαίου. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στους μηχανισμούς εποπτείας και τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή αντίθεση στην Ε.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία του εμφανίστηκε καυστικός με τα αστικά κόμματα, εξαπολύοντας μεταξύ των άλλων σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ.

«Σ’ αυτό το μονόδρομο, της ΕΕ, των μονοπωλίων, βαδίζουν, με διαφορετική περπατησιά μεν, αλλά με τον ίδιο αντιλαϊκό προσανατολισμό, χρόνια τώρα όλοι οι άλλοι που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όλα τα άλλα δηλαδή κόμματα που διεκδικούν μερίδιο στην αστική διαχείριση. Ούτε οι δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η δήθεν υπευθυνότητα την οποία διατυμπανίζει ότι έχει η ΝΔ μπορούν να κρύψουν πως ο μονόδρομός τους είναι από χέρι αντιλαϊκός, γιατί στόχο έχει μόνο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νέας γενιάς.», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Μέσω της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε το λαό να να προσπεράσουν τις τρικλοποδιές που θέλει να τους βάλει το σύστημα, με τη λογική του δήθεν «μικρότερου κακού», που τους οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο γιατί, όπως λένε, «τίποτα δεν γίνεται», «τίποτα δεν αλλάζει», να αγνοήσουν τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων,  να παραμερίσουν τις ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν τώρα θα προστατέψει τους αδύναμους, να παραμερίστε και τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ ότι δήθεν αυτή θα κάνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και θα μειώσει τους φόρους, να παραμερίσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και των δύο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη», να αξιοποιήσουν την πείρα τους, αφού το έργο το έχουν ξαναδεί.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης