Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Ιστορικό Λαογραφικό Νομισματικό Μουσείο στον Άγιο Βησσαρίωνα

ΤΟΠΙΚΑ10.12.2019 | 3:20 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με πλήθος επισκεπτών να σπεύδουν από την πρώτη επίσημη έναρξης της λειτουργίας του, εγκαινιάστηκε το Νομισματικό Ιστορικού Λαογραφικό Μουσείο του  Αγίου Βησσαρίωνος, το περασμένο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου. Το Μουσείο στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο (Παλιό Δημοτικό Σχολείο) και η  Συλλογή των  Εκθεμάτων είναι του Κ. Νικολάου Μαρδάνη ο οποίος με χρόνια υπομονή και επιμονή, κατάφερε να καλύψει ένα πλήθος θεματικών ενοτήτων με πολυάριθμα εκθέματα.

Ανάμεσα σε αυτά και εκείνα που μαρτυρούν την ιστορικότητα επαγγελμάτων ενώ έχουν δημιουργηθεί και οι ανάλογες απεικονίσεις.

Να σημειώσουμε ότι τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε δύο ξεχωριστές  αίθουσες και είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, όπου αναβιώνουν την παράδοση και την κληρονομιά των προγόνων της περιοχής. Χαρακτηριστικά είναι και τα παλαιά νομίσματα που χρονολογούνται από το 1821 και μετέπειτα.

Στην  αρχή της ομιλίας  του ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Μαράβας στάθηκε ιδιαίτερα παραστατικός , λέγοντας, «Λέγαμε παλαιά ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη από σήμερα και πέρα θα λέμε ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Άγιο Βησσαρίωνα. Και αυτό θα γίνει πραγματικότητα γιατί το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο που σήμερα εγκαινιάζουμε, ανοίγει τις πόρτες του και είναι σημείο αναφοράς για τον Δήμο Πύλης και είναι η γέφυρα που ενώνει το χθες με το σήμερα.

Χαιρετισμό έκαναν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας, οι Βουλευτές κ. Κατερίνα Παπακώστα, κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνος κ. Αντώνης Πατσιαούρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης