Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Κ. Αγοραστός: Η Θεσσαλία γράφει ιστορία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

ΤΟΠΙΚΑ16.11.2022 | 6:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Η Θεσσαλία γράφει ιστορία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε ομάδα, σαν ομάδα οργανωνόμαστε και λειτουργούμε για την επίτευξη κοινού στόχου. Όλοι μαζί, είμαστε συμμέτοχοι στην μεγάλη προσπάθεια που, σε εποχή πολυκρίσης, οδηγεί σε παραγωγή χιλιάδων έργων ουσίας που αντανακλούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων, στην κοινωνία και στην οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με αποκλειστικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας που για το οικονομικό έτος 2023 διαμορφώνεται στα 255.161.000 ευρώ, αυξημένος κατά 3,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2023, καταρτίστηκε σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών, πέρασε όλες τις διαδικασίες ελέγχου και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι από τους μοναδικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα που δεν έχει δανειστεί την τελευταία δεκαετία, ούτε έχει ληξιπρόθεσμα χρέη. Με σωστό προγραμματισμό, συνέπεια και λιτή διαχείριση αποδεικνύουμε καθημερινά ότι με λίγα κάνουμε πολλά και όχι με πολλά λίγα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Μαζί με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας – ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Ταμείο Συνοχής, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, έργα Ιανού κ.α.- και τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις που διεκδικούμε και κερδίζουμε, την τελευταία δεκαετία στη Θεσσαλία έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσονται έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5,7 δισ ευρώ, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και μας πάνε όλους μαζί μπροστά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας γράφει ιστορία στην Ευρώπη, είναι πρώτη Περιφέρεια στη χώρα στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, επιλέχτηκε στις 100 κλιματικά ουδέτερες περιοχές της Ευρώπης και στις 200 καλές πρακτικές green deal της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι διαχρονικά παρούσα σε κάθε κρίση, μπροστά σε κάθε πρόκληση, πίσω από κάθε μεγάλο έργο, υπερβαίνοντας αρμοδιότητες και αναλαμβάνοντας ευθύνη απέναντι στον πολίτη».

Τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή υπερψήφισε η παράταξη «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια». «Παρών» δήλωσαν οι παρατάξεις «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» και «Πρωτοβουλία». Λευκό ψήφισε η παράταξη «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία». Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης