Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κ. Γαβρόγλου: Ενοχλούν τα βήματα στην Παιδεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ07.06.2018 | 6:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Ενοχλεί ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχει γίνει σαφές σε όλη την κοινωνία ότι έχουμε μπει σε νέα φάση στην εκπαίδευση. Ενοχλεί που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και έχει αρχίσει και η αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία» είπε υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στη Βουλή και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει πως «όταν έρθει στα πράγματα, θα καταργήσει τους νόμους του Μπαλτά, του Φίλη και του Γαβρόγλου».

«Θα καταργήσετε την επιστροφή στα σχολεία εκείνων που ήταν σε διαθεσιμότητα; Τους 2.500 εκπαιδευτικούς; Τους διοικητικούς; θα καταργήσετε τον ενιαίο χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; θα καταργήσετε τα ολοήμερα τα οποία επεκτάθηκαν και στα ολιγοθέσια; Είναι 3.500 τα ολοήμερα και 850 τα ολιγοθέσια. Θα καταργήσετε το δίκτυο των 1.000 βιβλιοθηκών; θα καταργήσετε μήπως τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση; Ή θα καταργήσετε τα 4μηνα που καθιερώθηκαν στα γυμνάσια; Ή τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα; Θα επαναφέρετε τα 13 μαθήματα μήπως; Ή θα καταργήσετε τη θεματική εβδομάδα; Ή θα ακυρώσετε την ίδρυση των 36 σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και των 570 τμημάτων ένταξης; Μήπως θα ακυρώσετε όλες τις πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ; Ή μήπως θα ακυρώσετε τη μαθητεία; θα ακυρώσετε την ίδρυση του πανεπιστημίου Δ. Αττικής; Μήπως ακυρώσετε τη φοίτηση των όλο και περισσότερων φοιτητών και φοιτητριών σε μεταπτυχιακά χωρίς δίδακτρα; Μήπως ακυρώσετε τα διετή προγράμματα; Μήπως ακυρώσετε το νέο σύστημα εκλογής πρυτάνεων; Μήπως τις μετεγγραφές των αδελφών φοιτητών; Ή μήπως ακυρώσετε τις συνέργειες ανάμεσα στα πανεπιτήμια και τα ΤΕΙ; Ή θα ακυρώσετε τις πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση των προσφύγων;» είπε ο υπουργός Παιδείας και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ποια από αυτά είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα ενισχυθούν και «ποια θα σβηστούν με μια μονοκοντυλιά».

Σχολιάζοντας την κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση θέλει να κομματικοποιήσει την εκπαίδευση, ο Κ. Γαβρόγλου απάντησε δηκτικά πως αν η κυβέρνηση ήθελε να το κάνει είχε πολύ συνταγές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά δεν το έπραξε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης