Τρίτη 02.03.2021 | Εορτάζουν: Ευθαλία, Θάλια, Θάλεια, Ευθαλίτσα, Ευθαλιώ, Θαλίτσα, Θαλιώ, Τρωάδιος, Τρωάδης, Τρωάδος, Τρωάς, Τρωάδα, Τρωαδία, Τρωάδη, Τρωαδίτσα

Κ. Κρεμμύδας: Εμπρός πίσω με Πατερούλη Δήμαρχο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ22.01.2021 | 6:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τα Τρίκαλα» Κώστας Κρεμμύδας, σχετικά με τον εκλογικό Νόμο.

Ο κ. Κρεμμύδας τονίζει πως «δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από μια δεξιά συντηρητική κυβέρνηση που φοράει τον μανδύα του δήθεν μεταρρυθμιστή και προοδευτικού πρωθυπουργού Μητσοτάκη με την συνεπικουρία της ΚΕΔΕ και του προέδρου της κ. Παπαστεργίου και την συντονισμένη κατευθυνόμενη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης.

Από τον αναλογικό νόμο της προηγούμενης περιόδου, η κυβέρνηση προτίθεται και θα το κάνει στην προσπάθεια της για την απόλυτη χειραγώγηση της κοινωνίας, να εφαρμόσει εκλογικό νόμο υπερισχυμένης αναλογικής που δεν θα δίνει καν τη δυνατότητα στην πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών να αναδεικνύουν τις τοπικές διοικήσεις με την κατάργηση του 50% και ταυτόχρονα να αποκλείουν μειοψηφίες να εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο με κόφτη, πιθανό με κατώτερο όριο εισόδου που μπορεί να φτάνει το 5% , καταστρατηγώντας κάθε έννοια περί δημοκρατικής εκπροσώπησης.

Αποκλεισμοί, όρια και ταφόπλακα σε οποιαδήποτε διάθεση συνεργασίας. Επιστροφή σε παρωχημένα μοντέλα εκλογής των προηγούμενων δεκαετιών, ξεπερασμένα από τις ανάγκες της κοινωνίας και της εποχής, που βολεύουν τον έλεγχο της εξουσίας από την καθεστηκυία τάξη.

Ούτε καν την ανεξαρτησία των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων δεν σέβονται, στις οποίες θα φορέσουν ξανά το ρούχο του “Πατερούλη Δημάρχου”. Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών είναι να λειτουργούν συνεργατικά, οι δε πλειοψηφικές συμμαχίες θα πρέπει να έχουν την συναίνεση των πολιτών.

Οι τοπικές διοικήσεις πρέπει να εκφράζουν ευρύτερα στρώματα της τοπικών κοινωνιών και όχι μονοσήμαντα κομματικά ποσοστά. Για μας τους δημοκρατικούς πολίτες θεωρούνται αυτονόητες οι συγκλίσεις.

Πότε επιτέλους θα υπάρξει απογαλακτισμός από την κεντρική εξουσία που θέλει να ελέγχει πρόσωπα, καταστάσεις και οικονομίες. Εμπρός πίσω (Πόπωτας) είναι τελικά το σύνθημα του Μητσοτάκη-Παπαστεργίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop