Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Κ. Μητσοτάκης: Κεντρική υποχρέωση της πολιτείας οι πολιτικές για ΑμεΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.12.2023 | 5:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη δέσμευσή του ότι θα είναι δίπλα στα άτομα με αναπηρία για την βελτίωση της καθημερινότητας τους και την ένταξή τους στην κοινωνία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030».

«Είναι άνθρωποι που αξίζουν τον έμπρακτο σεβασμό μας. Στόχος μας παραμένει να άρουμε τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν ακόμα για την κοινωνική ένταξή τους» είπε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός.

Θυμήθηκε τη συνάντηση «που είχαμε τον Δεκέμβριο του 2018 και τότε παρουσίασα τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν στον χώρο της αναπηρίας. Σου μίλησα για το προσωπικό βίωμα από την εμπειρία μου με τη μητέρα τμου η οποία σε μια περίοδο έντονων προκαταλήψεων μίλησε με ευθύτητα και εντιμότητα για το δικό της πρόβλημα σπάζοντας τότε το στίγμα που τότε αντιμετώπιζαν όλα τα άτομα με αναπηρία στην πατρίδα μας»

«Αν η δική μου οικογένεια υπήρξε πιο τυχερή αναντήρητιτα σε σχέση με το σύνολο τα προβλήματα της αναπηρίας τα γνωρίζω καλά. Γι’ αυτό αντιμετωπίζω αυτή την όψη της πολιτικής ως μια κεντρική υποχρέωση της πολιτείας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη φορά που συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ τις πολιτικές μας του ανακοίνωσα ότι τον συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η προεδρία της κυβέρνησης με υπεύθυνο τον υπουργό Επικρατείας. Πετύχαμε πολλά για την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας, στη θέσπιση της αρχής προσβασιμότητας ένα χρόνιο αίτημα αλλα΄κυρίως στη διαμόρφωση μιας οριζόντιας στρατηγικής για τα ΑΜΕΑ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης