Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κ. Μητσοτάκης: Σε νέο υπουργείο το κομμάτι της στεγαστικής και κοινωνικής πολιτικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.05.2023 | 5:59 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για μια σειρά ζητήματα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέα συνέντευξή του, ενώ επισήμανε και πάλι ότι ζητάει από τους πολίτες αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου υπουργείου αν η ΝΔ βρεθεί για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Στην συνέχεια, τόνισε πως θα γίνουν πολλές αλλαγές εν γένει στο υπουργικό συμβούλιο.

Με αφορμή το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για το οποίο προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων ώστε τελικά οι δικαιούχοι να γίνουν 20.000 από 10.000 που είναι σήμερα αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για νέους πόρους «για να το στηρίξουμε αν αυτό είναι επιτυχημένο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στην αναδιάταξη του κράτους που θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία, ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει ένα υπουργείο Στέγασης και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Έχοντας 4 χρόνια εμπειρίας έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τοι πώς μπορούμε να αναδιατάξουμε το κράτος και την οργάνωση της κυβέρνησης. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να «σπάσει» σε δύο κομμάτια. Να μείνει, δηλαδή, το κομμάτι της κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής σε ένα ανεξάρτητο μικρότερο υπουργείο» είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε επιπλέον: «σε αυτό θα έρθει συνολικά η κοινωνική πολιτική. Δεν μιλάμε για real estate και ανάπτυξη αλλά για κοινωνική πολιτική».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση του. Απάντησε δε ότι θα υπάρχουν σίγουρα περισσότερες γυναίκες, αλλά και πολλές αλλαγές. Στην συνέχεια, προσπάθησε να το εξηγήσει αυτό στους δημοσιογράφους.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις στους συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης