Δευτέρα 26.02.2024 | Εορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Κ. Μητσοτάκης: Την ερχομένη εβδομάδα στο υπουργικό το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19.01.2024 | 6:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2024 αλλά και νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας περιελάμβανε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua από το Νταβός όπου βρίσκεται για τις εργασίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την οικονομία είπε ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της συνέντευξης προσθέτοντας ότι «έχουμε ένα βιώσιμο momentum. Αναπτυσσόμαστε πιο γρήγορα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα έχουμε πολλές ξένες επενδύσεις». «Είμαστε προ ενός μακράς διαρκείας αναπτυξιακού κύκλου. Είμαι αρκετά αισιόδοξος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε υγιή πρωτογενή πλεονάσματα, να μειώνουμε το χρέος και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι μια επιτυχημένη οικονομία και προσελκύει ενδιαφέρον» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών» είπε επίσης ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο».

Αφού τόνισε το πόσο σημαντική  είναι η πορεία της οικονομίας επισήμανε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να βοθήσουμε τους πιο ευάλωτους Έλληνες. Υπάρχει ένα ζήτημα ακρίβειας στην Ελλάδα και θέλουμε να στηρίξουμε κυρίες τις νέες οικογένειες με παιδιά σε σχέση και με το ζήτημα του δημογραφικού. Είναι προτεραιότητα για εμάς το πώς θα στηρίξουμε τις οικογένειες, όσους ενοικιάζουν σπίτια και να περιμένετε μέτρα που θα ανακοινωθούν σύντομα για τη στήριξή τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης