Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κ. Παπαευθυμίου: Να ξαναπιάσουμε το νήμα με την κοινωνία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ29.11.2019 | 6:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια και να βγούμε στον κόσμο. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με την κοινωνία, να ασχοληθούμε με τα προβλήματά της». Αν μη τι άλλο το μήνυμα που στέλνει ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου μέσα από τις παρεμβάσεις του, μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφέστατο και δεν χωρά επεξηγήσεις. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ οφείλουν να τελειώνουν με την εσωστρέφεια και να συνομιλήσουν με την κοινωνία. Που όπως πολύ εύστοχα σημείωσε, δεν νοιάζεται για τα εσωκομματικά των κομμάτων, αλλά για το μέλλον της.

Παρακολουθώντας στενά τις πολιτικές εξελίξεις, ο Κωνσταντίνος, θεωρεί πως το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να αναδείξει το έντονο κοινοβουλευτικό του έργο από τις εκλογές και μετά, σε πολύ κρίσιμα ζητήματα (όπως η οικονομία, το άσυλο, την συνταγματική αναθεώρηση κ.α.), και να πάψει να αναλώνεται σε εσωτερικές διαφωνίες, που αδικούν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Την στιγμή μάλιστα, που το χρονικό σημείο το ευνοεί, με τη ΝΔ να έχει αρχίσει τα στραβοπατήματα και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραπαίει.

Μία μεστή πολιτική τοποθέτηση, που αποτυπώνει ποια οφείλει να είναι η πορεία για το μέλλον του χώρου.

Το θέμα είναι αν σε κεντρικό επίπεδο, βλέπουν το δάσος που τους δείχνουν τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στην κοινωνία ή αν επιλέγουν να κοιτούν το εσωκομματικό τους… κουτσουρεμένο δέντρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης