Κυριακή 18.04.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κ. Παπακώστα: Ανάγκη στήριξης Πολιτιστικών Συλλόγων

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ11.12.2020 | 6:50 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τονίζοντας το πλούσιο πολιτιστικό έργο που παράγεται στους Λαογραφικούς, Πολιτιστικούς και Χορευτικούς Συλλόγους της χώρας μας, η Βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα, συνέταξε Αναφορά προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αιτηθεί την οικονομική ενίσχυση των εν λόγω Συλλόγων.

Με την υγειονομική κρίση και τα αναγκαία μέτρα που θεσπίστηκαν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι δραστηριότητες και το έργο των Πολιτιστικών Συλλόγων ανεστάλησαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Μάιο ήταν η περίοδος του πρώτου καθολικού lockdown. Επιπλέον, οι θερινοί μήνες που ακολούθησαν, αποτελούν πάντοτε περίοδο που δεν πραγματοποιούνται μαθήματα παρά μόνο εκδηλώσεις, οι οποίες λόγω των λοιπών μέτρων δεν τελέστηκαν τη φετινή χρονιά. Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι τα μηδενικά εισοδήματα των Συλλόγων, επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν νέες εγγραφές, δεν πληρώθηκαν μηνιαίες συνδρομές και δεν υπήρξαν έσοδα από παραστάσεις και εκδηλώσεις.

«Η Κυβέρνηση τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι αντιμέτωπη με μια σωρεία προβλημάτων, που έχουν ανακύψει από την πανδημία και τις καταστροφικές της συνέπειες. Σαφώς, δίνονται προτεραιότητες και τα ζητήματα ιεραρχούνται αναλόγως με τις ανάγκες, όμως όλο το Κυβερνητικό επιτελείο και κάθε Βουλευτής αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας και τις ιδιαιτερότητες που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το θέμα της ενίσχυσης των Πολιτιστικών μας Συλλόγων αποτελεί ταυτόχρονα και θέμα διαφύλαξης της ιδιαίτερης πολιτιστικής μας ταυτότητας και κουλτούρας, που κρίνεται βαρύνουσας σημασίας την εποχή που διανύουμε. Είμαι σίγουρη για την ευαισθησία της Κυβέρνησής μας και αναμένω την θετική τους απόκριση.» Δήλωσε η κα. Παπακώστα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop