Τετάρτη 28.10.2020 | Εορτάζουν: Βήλη, Βίλια, Ευνίκη, Ευνίκα

Κ. Παπακώστα: Νέα κοινοβουλευτική δραστηριότητα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ08.10.2020 | 6:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια, ακόμη, σημαντική κοινοβουλευτική αρμοδιότητα, ανατέθηκε στη Βουλευτή Τρικάλων, κα. Παπακώστα Παλιούρα. Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Περιόδου, η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, τοποθετήθηκε, από τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Οτης Νέας Δημοκρατίας, ως μέλος, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, της Βουλής των Ελλήνων.

Για την κα. Παπακώστα έχει αποτελέσει, από την αρχή της Βουλευτικής της θητείας, μείζον ζήτημα, η ενίσχυση των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, αλλά και ιδιαίτερα του Νομού

aμας, πιο συγκεκριμένα. Επισκεπτόμενη, ήδη από τον περασμένο Μάιο,  τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου, έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό όλων των ειδών στις φυλακές Τρικάλων, αλλά και της επιτακτικής ανάγκης μείωσης του αριθμού των κρατουμένων, καθώς έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερη δυσκολία και εξάντληση, κυρίως του φυλακτικού προσωπικού.

Με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει η Βουλευτής Τρικάλων, για τα σημαντικά ζητήματα στον εν λόγω τομέα, η ένταξή της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής που μελετά, παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, θα είναι σημαντική και καίρια για το Νομό μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop