Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Κ. Παπακώστα: Ομιλία για την ιδιωτική εκπαίδευση

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ28.07.2020 | 4:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της Βουλευτή Τρικάλων Κ. Παπακώστα, επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, με αιχμηρό τόνο προς τις αντιπολιτευτικές θέσεις.

Ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, με έντονη συμμετοχή στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα αφού τοποθετήθηκε αρχές Ιουλίου, στο Νομοσχέδιο με θέμα την  ενίσχυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στη σημερινή συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση και άλλες επείγουσες διατάξεις, στήριξε με την τοποθέτησή της, τις προς ψήφιση διατάξεις.

Έπειτα από το αντιπολιτευτικό κλίμα που δημιουργήθηκε μέσα από τη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου, η κα. Παπακώστα με την ομιλία της ανταπάντησε για όσα ακούστηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά στην προσπέλαση των αγκυλώσεων στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην προσθήκη διατάξεων με γνώμονα την βελτίωση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όπως επίσης και τη διασφάλιση ενός πιο σταθερού επαγγελματικού καθεστώτος για τους εκπαιδευτικούς και πιο αξιόπιστου εκπαιδευτικού συστήματος για τους γονείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη με σταθερές τις ιδεοληψίες, κάνει λόγο για «σούπερ μάρκετ» εμπορευματοποίησης ανισότητας ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις. Ένα είναι το βέβαιο, δεν σκεπτόμαστε σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, πρώτα φροντίσαμε να νομοθετήσουμε για τα αυτονόητα, που δεν πράξατε τόσα χρόνια ως ένθερμοι υποστηρικτές της και έπειτα διασφαλίζουμε ένα καλύτερο πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ