Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κ. Παπακώστα: Στόχος η αξιοποίηση και η αποτελεσματική διαχείριση του δασικού και υδάτινου όγκου του Ν. Τρικάλων

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ17.02.2024 | 1:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εν όψει της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σχετικά με τη διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας αλλά και για τη δημιουργία του νέου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων, η Βουλευτής ΝΔ Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο, η νέα νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης θα στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες για τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο με καινοτόμα εργαλεία για την αποτελεσματική προστασία του δάσους από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Η Βουλευτής, έθεσε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων, καθώς και την ορθολογική του διαχείριση, αξιοποιώντας την εμπειρία των Δασικών Συνεταιρισμών και ενεργοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία προστασίας και επωφελούς εκμετάλλευσης του δασικού πλούτου της περιοχής.

Εκτενής αναφορά έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, και στον Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, ο οποίος θα κληθεί να ρυθμίσει ζητήματα ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής προστασίας, όσο και αποτελεσματικής άσκησης πολιτικής για την προστασία και τη διαχείριση των υδάτων της περιφέρειας. Όπως τόνισε η Βουλευτής, η συνεργασία Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και Φορέα, θα είναι κομβικής σημασίας, για την ολιστική προσέγγιση του ζητήματος και την ενδελεχή ενημέρωση του Φορέα, αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, ούτως ώστε οι λύσεις και τα μέτρα που θα υιοθετούνται να εξειδικεύονται εντός ενός ευρύτερου πλαισίου που θα διασφαλίζει την ορθή διαχείριση του υδάτινου όγκου.

Η κ. Παπακώστα, κατά τη συζήτησή της με τον Υπουργό, αναφερόμενη στις διευρυμένες ανάγκες που προέκυψαν συνεπεία της πλημμύρας του Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε την προτεραιοποίηση των πληγέντων στα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους», με στόχο την παροχή πρόσθετης υποστήριξης στην διαδικασία αποκατάστασης των κατοικιών των πληγέντων κατοίκων της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης