Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Κ. Παπακώστα: Τοποθέτηση στην Βουλή για το Νομοσχέδιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης «Νέοι Ορίζοντες», με αναφορά στο Δάσος του Περτουλίου!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ15.07.2022 | 6:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», τοποθετήθηκε η Τρικαλινή Βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

Η Βουλευτής από την αρχή της τοποθέτησής της απευθύνθηκε με αιχμές, προς τα αντιπολιτευτικά έδρανα, κάνοντας νύξη για τον θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων και την «Ψήφο Εμπιστοσύνης», που έδωσε σε αυτά ο ίδιος ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας τον γιο του σε Πρότυπο Σχολείο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Και ευλόγως διερωτάται κανείς, πόση υποκρισία χωρά σε ένα κόμμα;

Γιατί το ‘χουμε ξαναπεί στον ΣΥΡΙΖΑ είστε αριστεροί, όχι ανόητοι….

Τις οπισθοδρομικές ιδέες και τις ιδεοληψίες σας , ενώ τις προσφέρετε με την σέσουλα στους πολίτες, τις κρατάτε ωστόσο μακριά από εσάς τους ίδιους και τις οικογένειές σας…»

Εν συνεχεία στην ομιλία της, έδωσε έμφαση σε καίριες διατάξεις του Νομοσχεδίου, για τις οποίες ανέφερε πως, τα 3/5 και τα 4/5 ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτές και κρίνουν πως είναι στην σωστή κατεύθυνση.

«Φέραμε στην Βουλή προς ψήφιση ένα Νομοσχέδιο ,που στην κοινωνία αναμφισβήτητα έχει διευρυμένη αποδοχή και από την άλλη πλευρά εσείς ποιείτε τη νήσσα…

Λέξεις κλειδιά και για το παρόν Νομοθέτημα, αποτελούν μετά βεβαιότητας , η ενίσχυση της αυτονομίας, η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα των ελληνικών πανεπιστημίων, η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το υπουργείο προς τα ίδια τα πανεπιστήμια, η διεπιστημονικότητα, η κινητικότητα φοιτητών και ερευνητών, η ανάπτυξη συνεργασιών, η εξωστρέφεια και η παραγωγή γνώσης, έρευνας και καινοτομίας, που διαχέονται προς όφελος της κοινωνίας.

Γνώμονας μας ,για την θεσμοθέτηση των παραπάνω παραμέτρων/ ρυθμίσεων… είναι οι ορίζοντες, που οφείλουμε να ανοίξουμε, προς πάσα κατεύθυνση στους φοιτητές μας, αλλά και στην πανεπιστημιακή, ερευνητική μας κοινότητα».

Κλείνοντας την ομιλία της η κα. Παπακώστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο υψίστης σημασίας θέμα του Νομού μας, το οποίο αφορά την διαχείριση του Δάσους του Περτουλίου από το ΑΠΘ. Η Βουλευτής του Νομού μας, απευθυνόμενη προ την Υπουργό κα. Κεραμέως, τόνισε εμφατικά πως:

«Η προωθούμενη συγχώνευση του Ταμείου Δασών με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ελλοχεύει πιθανόν κινδύνους δυσλειτουργίας, για την οποία θα παρακαλούσα να μας εγγυηθεί τόσο το Υπουργείο, όσο και η κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, ότι θα διασφαλιστεί με τους ίδιους όρους η απρόσκοπτη διοίκηση και διαχείριση των δασών.

Έως σήμερα η διαχείριση γινόταν αποτελεσματικά από το Ταμείο Δασών, προς όφελος όχι μόνον του ΑΠΘ, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες μέχρι σήμερα ωφελούνταν από πόρους δημοσίων επενδύσεων, προερχόμενες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οικείους Δήμους και Περιφέρειες, που διαχρονικά χρηματοδοτούσαν τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες. Το ΑΠΘ θα πρέπει να εξομοιωθεί πλήρως με τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες, προκειμένου να μην διασαλευθεί το έργο που παρέχεται σήμερα από το Ταμείο Δασών και από τους εργαζομένους του.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ