Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Κ. Σκρέκας: Άμεση οικονομική στήριξη για τους αγρότες που επλήγησαν

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ28.09.2020 | 6:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Να ολοκληρώσουν άμεσα τις δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από το μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων, κάλεσε τους αγρότες στις πληγείσες περιοχές ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Ant1, στην οποία ήταν επίσης καλεσμένος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή έσπευσε να καταγράψει την επικών διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσε ο κυκλώνας, δίνοντας έμφαση στο ζωικό κεφάλαιο. Εκτιμάται ότι ο «Ιανός» άφησε πίσω του περισσότερα από 7.000 νεκρά ζώα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών βυθίστηκαν κάτω από εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, επισήμανε ο Υφυπουργός. Ο κ. Σκρέκας είπε ότι με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ετοιμαστεί ένα εθνικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των αγροπεριβαλλοντικών υποδομών, με έργα που είναι αντιπλημμυρικά και ταυτόχρονα αρδευτικά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop