Παρασκευή 17.09.2021 | Εορτάζουν: Σοφιανός, Σοφούλης, Σοφία, Σόνια, Σοφιανή, Σόφη, Σοφίνα, Φιφή, Σοφούλα, Σοφίτσα, Σοφάκι, Πίστη, Πίστις, Ελπίδα, Ελπίς, Αγάπιος, Αγάπη, Σοφιάννα, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος, Αγαθόκλεια, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντής, Παντολεοντία, Παντολεοντή, Πηλεύς, Πηλέας

Κ. Σκρέκας: Χωρίς προκαταβολή των εκτιμητικών τελών οι δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ23.09.2020 | 5:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής των εκτιμητικών τελών θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκάλεσε σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Αυτή η απόφαση ελήφθη έπειτα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα και στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων που υπέστησαν καταστροφές από τη θεομηνία.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας επισήμανε ότι στα μέτωπα των περιοχών που επλήγησαν βρίσκονται πάνω από 30 συνεργεία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να ακολουθήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία του ΕΛΓΑ, στη Λάρισα, υπό τον κ. Σκρέκα και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου, αποφασίστηκε η απλοποίηση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών, ώστε οι εκτιμήσεις να γίνουν σε συνολική βάση και να διασφαλιστεί η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop