Πέμπτη 29.10.2020 | Εορτάζουν: Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Κ. Σκρέκας: Εντός 30 ημερών το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ07.07.2020 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, το Δημόσιο προχωρά για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία στην οικονομική ενίσχυση του συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων με επαρκείς πόρους, ώστε να εξοφληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά των αποζημιώσεων προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που επιτρέπει στον Οργανισμό να καταβάλλει εντός 30 ημερών το οφειλόμενο 35% των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους παραγωγούς. Υπό διαφορετικές συνθήκες, αυτό το ποσό θα πιστωνόταν στους λογαριασμούς των αγροτών προς τα τέλη του έτους.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζουν τον πολύτιμο ρόλο των Ελλήνων αγροτών στη θωράκιση της διατροφικής ασφάλειας, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Ο κ. Σκρέκας συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας να αποκτήσει τη θέση που το αξίζει σε μια Ελλάδα που παράγει περισσότερα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop