Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κ. Σκρέκας: Η συμφωνία για την ΕΒΖ διασφαλίζει τη δυναμική καλλιέργεια των τεύτλων στη χώρα μας

ΕΛΛΑΔΑ07.11.2019 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η συμφωνία για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης διασφαλίζει το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπήρχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθόλη τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων που είχαν ξεκινήσει από την επομένη των εθνικών εκλογών της 9ης Ιουλίου.

Επιπλέον, σημείωσε ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη μίσθωση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σε Ημαθία και Σέρρες, στην εταρεία Royal Sugar, προστατεύεται το εισόδημα των αγροτών.

«Με την άριστη συνεργασία της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης […] διασφαλίζεται η συνέχιση μιας πολύ σημαντικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, αυτή της τευτλοκαλλιέργειας, εξασφαλίζοντας έτσι το αγροτικό εισόδημα στους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς», είπε ο Υφυπουργός.

Από την πλευρά του και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον κ. Σκρέκα. «Ένα μεγάλο πρόβλημα που μας κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από δική μου επίπονη προσπάθεια, του κ. Σκρέκα και του κ. Παπαθανάση, βρήκε τη λύση του», δήλωσε.

Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαρίστησε επίσης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης