Τρίτη 20.10.2020 | Εορτάζουν: Αρτέμιος, Αρτέμης, Άρτεμις, Αρτέμη, Αρτέμιδα, Αρτεμία, Αρτεμισία, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διάνα, Ντιάνα, Ενόη, Ματρώνα, Ματρόνα, Κερασιά, Κερασία

Κ. Σκρέκας: Πρόσθετα κονδύλια 120 εκατ. ευρώ για τους αγρότες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ24.06.2020 | 6:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα κονδύλια αναμένεται να διατεθούν για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών, με βάση την απόφαση που αναμένεται να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η σχετική εισήγηση προβλέπει την αύξηση από 1% σε 2% των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για να διατεθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Δηλαδή, το ποσό διπλασιάζεται σε 94 εκατομμύρια από 47 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προστίθεται και η εθνική συμμετοχή που είναι 25%. Η ενίσχυση ανέρχεται ως το ποσό των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και ως 50.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που επλήγησαν από την πανδημία.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η Κυβέρνηση έχει προωθήσει επενδύσεις άνω των 2 δις ευρώ, ενώ την προηγούμενη 4ετία υπήρχε “ανομβρία” σε αυτό τον τομέα. Επιπλέον, όπως ανέφερε, επί 4,5 χρόνια δεν είχε δημοπρατηθεί ούτε ένα νέο έργο αγροτικών υποδομών. Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι πληρωμές άνω των 10 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των Σχεδίων Μεταποίησης, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές για τα Σχέδια Βελτίωσης Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης κινείται και στοχεύει σε δύο άξονες: Τη μείωση του κόστους παραγωγής και την πώληση των αγροτικών προϊόντων σε καλύτερες τιμές για τους παραγωγούς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop