Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κ. Σκρέκας: Προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ19.11.2020 | 7:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι, την επόμενη μέρα της πανδημίας, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να στηριχθεί πάνω στον πρωτογενή τομέα, στον οποίο ήδη απασχολείται πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας, διεμήνυσε την Τρίτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση σύναψης συμφωνίας με την Παγκόσμια Τράπεζα για το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Κατά την ομιλία του ο κ. Κώστας Σκρέκας επισήμανε ότι η Κυβέρνηση επέλεξε την Παγκόσμια Τράπεζα για την κατάρτιση του νέου στρατηγικού σχεδίου 2021-2027 λόγω της γνώσης και της εμπειρίας της, καθότι στην προηγούμενη περίοδο είχε συμμετάσχει στην εκπόνηση των στρατηγικών σχεδίων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Στρατηγικό Σχέδιο για την Κροατία.

Το αντικείμενο της συμφωνίας περιλαμβάνει:

  1. Προπαρασκευαστικές αναλύσεις – S.W.O.TAnalysis
  2. Αξιολόγηση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
  3. Στρατηγική Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Στρατηγικού Σχεδίου
  4. Διαχείριση Κινδύνων για τη Γεωργία
  5. Πλαίσιο για την Κλιματικά Ευφυή Γεωργία το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της «Πράσινης Συμφωνίας».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σημείωσε ότι, με παρέμβαση και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση πέτυχε να αυξήσει το ποσό που θα λάβει η χώρα μας την προγραμματική περίοδο 2021-2027 σε περισσότερα από 19,3 δις ευρώ, έναντι 18,26 δις ευρώ που προέβλεπε η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της προηγούμενης Κυβέρνησης, δηλαδή 1 δισ. ευρώ επιπλέον, σε σύγκριση με το ποσό που είχε εξασφαλίσει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, ο κ. Κώστας Σκρέκας τόνισε: “Εμείς θέλουμε τις παγκόσμιες λύσεις για τις προκλήσεις της Ευρώπης, για τις προκλήσεις του Ευρωπαϊκού Σχεδίου «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» που είναι άξονας της «Πράσινης Συμφωνίας» της Ευρώπης, αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες σήμερα.”

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης