Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Καμπανάκι για τη ΜΕΘ

ΤΟΠΙΚΑ28.11.2019 | 3:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Καμπανάκι κινδύνου κρούει η ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργικότητα της ΜΕΘ δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τον αριθμό των κλινών ανά περιφέρεια. Πέρα από τους αριθμούς που αναφέρονται από την ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο Τρικάλων ήδη η υποστελέχωση αφήνει ανενεργή μία κλίνη μιας και ο αριθμός των γιατρών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνολο των αναγκών ενώ κάποιες εφημερίες καλύπτονται και με γιατρούς που έχουν οργανική θέση σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, αντί για 10 κλίνες λειτουργούν 9, αριθμός πολύτιμος μιας και καλύπτει χιλιάδες ασθενείς και όχι μόνο από τα Τρίκαλα. Το πρόβλημα είναι δε ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα στήριξη των ΜΕΘ ο αριθμός αυτός μοιραία θα μειωθεί.

Ούτε οι μισές κλίνες

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λειτουργούν μόνο 557 κλίνες στις ΜΕΘ, αντί για 3.500, που θα έπρεπε να είναι με βάση τα διεθνή στάνταρντ. Μάλιστα, 80 κλίνες είναι ανεπτυγμένες, αλλά δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην Αττική, όπου υπάρχουν μόνο 224 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τον προηγούμενο μήνα έληξαν οι διετείς συμβάσεις για 41 γιατρούς και 177 νοσηλευτές που απασχολούνται στις ΜΕΘ, κάτι που σημαίνει ότι εκτιμάται- σύμφωνα με την Ομοσπονδία- ότι θα κλείσουν τουλάχιστον άλλες 30 κλίνες ΜΕΘ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης