Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

Κάδοι ανακύκλωσης υφασμάτινων υλικών στο Δήμο Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ15.07.2019 | 6:43 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο Δήμος Μετεώρων προχώρησε σε σύναψη σύμβασης με εταιρία ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Χθες τοποθετήθηκαν οι ειδικοί κάδοι – δοχεία, όπου οι δημότες θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν υφασμάτινα υλικά όπως ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κλπ., στα παρακάτω σημεία:

  1. Οδός Αβέρωφ 20
  2. Πλατεία Μητέρας
  3. Οδός Ρόδου (παραπλεύρως Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας)
  4. Κέντρο Ψηφιακής Προβολής (συμβολή οδών Π. Δημητρίου & Μετεώρων)
  5. Οδός Μετεώρων (μπροστά από τον ΟΑΕΔ)
  6. Συμβολή οδών Αγίου Στεφάνου & Κροσάρη
  7. Πλατεία Πλατάνου
  8. Περιοχή Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
  9. Οδός Πίνδου (στο ύψος του 1ου και 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας)
  10. Κοινότητα Βασιλικής

Αντίστοιχοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί και στα Τρίκαλα εδώ και καιρό, και ήδη οι πολίτες ανταποκρίνονται ευχάριστα στη νέα αυτή πρόταση ανακύκλωσης. Αντίστοιχα και στην Καλαμπάκα, αναμένεται η ανταπόκριση των πολιτών ώστε το νέο μέτρο ανακύκλωσης να αποκτήσει νόημα με κοινωνικό πρόσημο και πραγματική συνεισφορά.

Γενικότερα βέβαια, η εν λόγω μέθοδος ανακύκλωσης απέχει από αυτή των άλλων ειδών μιας και σε ένα μεγάλο βαθμό πρόκειται για χρηστικά αντικείμενα. Από την άλλη, είναι σημαντικό και η κοινωνία να στηρίζει αντίστοιχες κινήσεις και να εισάγει νέα δεδομένα σε ότι αφορά στη διαχείριση των ειδών της καθημερινότητας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop