Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

«Καφενείον – το ελληνικόν»: το νέο υπερθέαμα από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ03.06.2018 | 3:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η νέα μουσικοχορευτική παράσταση του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  που θα μεταφέρει τους θεατές σε ένα ελληνικό καφενείο ως κέντρο του πολιτισμού, στο οποίο θα ξετυλιχτούν σαν κουβάρι όλα τα μουσικά ρεύματα που πέρασαν από την Ελλάδα( δημοτικό τραγούδι, οπερέτες, ελαφρό τραγούδι, ρεμπέτικο, πολιτικό τραγούδι). Το «Κ α φ ε ν ε ί ο ν – τ ο  ε λ λ η ν ι κ ό ν» θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων, χώρο ερωτικών συναντήσεων, καταφύγιο των περιθωριακών της κοινωνίας αλλά και χώρο πολιτικών διαφορών, γεμάτο αντιθέσεις. Ο  χώρος αυτός αποτέλεσε ένα ζωντανό κύτταρο του πολιτισμού σε μια ελληνική κοινωνία που συνεχώς άλλαζε και φιλοξένησε πρώτο, κάθε καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου.. σινεμά, θέατρο, τραγούδι, χορό, καραγκιόζη….Εκατοντάδες χορευτές χορεύουν, τραγουδούν  ζωντανά και συνυπάρχουν επί σκηνής με αξιόλογους μουσικούς και καλλιτέχνες σε έναν τόπο που χωράνε όλοι …το ελληνικό καφενείο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στις 9 μμ. στο Υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου της πόλης μας υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων σε ιδέα και σκηνοθεσία της Ραφαέλλας Μάνου και με την γενική χορευτική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Μάνου και της Κάτιας Νανάς Μάνου.

Θα παρουσιαστούν χοροί από την Κάρπαθο, την Νάξο, το Ρουμλούκι, την Ήπειρο και την Κρήτη. Την σκυτάλη θα πάρουν οι οπερέτες και το ελαφρό τραγούδι για να έρθει το Καφέ Αμάν και το ρεμπέτικο τραγούδι και να καταλήξουμε στο πολιτικό τραγούδι… Στο τέλος θα παρουσιαστεί η σημερινή κατάσταση του καφενείου με ένα συγκινητικό φινάλε. Το μουσικοχορευτικό αυτό υπερθέαμα το στηρίζουν με τις χορηγίες τους οι, Τράπεζα Θεσσαλίας, τα Ζαχαροπλαστεία ΜΕΛΙΣΣΑ, THEMIS TRIKALIOTIS & Co Ανδρικό ντύσιμο, Επιμελητήριο Τρικάλων, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων, ΑΣΣΟΣ Ταχυφαγείο, ΤΡΟΦΟΖΗΝ Ελ. Μπιλιάλης,  ΈΝΑ & ΚΑΤΙ Γ. Μπουλογεώργος, Ταβέρνα Παλιά Ιστορία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop