Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Και Αλμπέρ Καμύ σε παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ02.03.2024 | 12:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με Αλμπέρ Καμύ συνεχίζονται οι παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου (εφηβικό τμήμα) του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων. Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στις 6.00 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Η παρεξήγηση» του κορυφαίου Γάλλου νομπελίστα και φιλοσόφου Αλμπέρ Καμύ.

Το έργο γράφτηκε το 1944 και χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα ως σύγχρονο δράμα. Εκφράζει δε την άποψη του συγγραφέα για τη φιλοσοφία του παραλόγου. Ο ήρωας του έργου, ένας νεαρός πλούσιος άντρας, επιστρέφει μετά από μακρόχρονη απουσία στη γενέτειρά του, σε μια βροχερή και σκοτεινή χώρα της κεντρικής Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στο πανδοχείο που διατηρούν η μητέρα και η αδερφή του σε μια ερημική περιοχή. Επιστρέφει έχοντας κάνει περιουσία με σκοπό να βρει και να βοηθήσει την οικογένειά του. Δεν παρουσιάζεται με την πραγματική του ταυτότητα αλλά μένει στο πανδοχείο θέλοντας να παρατηρήσει πρώτα την οικογένειά του και στη συνέχεια να αποκαλυφθεί ή να τον αναγνωρίσουν. Ωστόσο δεν αναγνωρίζεται από τη μητέρα και την αδερφή του και, με κίνητρο τη ληστεία, δολοφονείται από εκείνες εξαιτίας μιας «παρεξήγησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τέλος του έργου. Τα θέματα που αναδεικνύει το κείμενο είναι τόσο επίκαιρα σήμερα – την εποχή της διαθλασμένης επικοινωνίας και της παραμορφωμένης πληροφόρησης – όσο ποτέ: τα συναισθήματα του εγκλωβισμού και της απομόνωσης μέσα σ’ έναν απρόσωπο κόσμο, η αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό και η αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα στους πιο κοντινούς μεταξύ τους ανθρώπους. Ο Καμύ αποδίδει την έμπνευσή του σε μια είδηση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα του Αλγερίου το 1935, γεγονός το οποίο αναφέρεται για πρώτη φορά στο μυθιστόρημά του «Ο ξένος» που γράφτηκε το 1942.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου:

Αδάμου Αποστολία, Ανδρουλιδάκης Θοδωρής, Γιαννούλα Στελλίνα, Γκουντόπουλος Αντώνης, Δημόγιαννη Φωτεινή, Ζιώγκου Ασημένια, Θεοδοσιάδου Δήμητρα, Θεοχάρη Λουίζα, Καραΐσκος Σωτήρης, Κοσκινιώτης Απόστολος, Κουκουτσέλου Μαρία, Νικολάου Θάνος, Ντάφου Φιλίτσα, Παπαδάκη Δήμητρα, Πασχάλη Σίλια, Ρίζου Ελπίδα, Σαμαρά Δανάη.

Εμψυχώτρια τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη

Είσοδος ελεύθερη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης