Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Καλαμπάκα: Άμεσος καθαρισμός του νέου σκουπιδότοπου στην κοίτη του Πηνειού

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2018 | 5:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα σκουπίδια είναι αναμφίβολα αναγκαίο κακό για τις σύγχρονες – βιομηχανικές κοινωνίες οι οποίες παράγουν εκατομμύρια κυβικά καθημερινώς και η μη ορθολογική διαχείρισή τους δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στο περιβάλλον και στην δημόσια υγεία.

Υπάρχουν όμως κανόνες διαχείρισης των απορριμμάτων και δεν επιτρέπεται το κάθε χωριό ή ο κάθε πολίτης να λειτουργεί την δική του χωματερή.

Παρόλο που ο Δήμος Καλαμπάκας έχει κατά καιρούς κάνει εκκλήσεις για την μη ρήψη απορριμμάτων σε διάφορα σημεία, αλλά και καθαρισμούς μόλις αντιλαμβάνεται κάτι, ωστόσο κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους.

Αυτό συμβαίνει στην Καλαμπάκα, απέναντι από τον Βιολογικό στην κοίτη του Πηνειού,  αφού κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν νέο σκουπιδότοπο. Εκεί λοιπόν μπορεί κανείς να βρει ότι επιθυμεί αρκεί να ψάξει στα υλικά που κατά καιρούς κάποιοι εναποθέτουν, χωρίς να νοιάζονται για την υγεία και το περιβάλλον.

Μάλιστα δίπλα από την νέα χωματερή πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε και άλλη αλλά ο Δήμος καθάρισε το μέρος  και απέκλεισε την πρόσβαση. Ίσως τελικά να μην φταίει πάντα κάποιος αρμόδιος αλλά εμείς οι ίδιοι αφού με τέτοιες συμπεριφορές δείχνουμε πραγματικά ποιοι είμαστε.

Γιατί πως μπορείς να βάλεις μυαλό και να αποτρέψει κάποιον να παρανομήσει αν το επιθυμεί διακαώς και μάλιστα πετάζοντας τα σκουπίδια δίπλα από τον δρόμο. Γνωρίζουν οι παρανομούντες ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παράνομες χωματερές και αναγκάζεται να πληρώσει η Χώρα μας είναι τεράστια και εν τέλει τα επιβαρυνόμαστε όλοι μας;

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Καλαμπάκας θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για ακόμη μια φορά, και να καθαρίσει τον χώρο από την τόση βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Άμεση αποκατάσταση!!!

Μόλις ενημερώθηκε για το ρεπορτάζ για τον νέο σκουπιδότοπο της Καλαμπάκας, η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής ήταν άμεση και ουσιαστική.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Κουκοράβα έστειλε σκαπτικό μηχάνημα και καθάρισε τον χώρο που πριν λίγο ήταν γεμάτος σκουπίδια, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα στην Δημοτική Αρχή που παρεμβαίνουν άμεσα.

Χρέος όλων πλέον είναι η περιφρούρηση του χώρου για να μην ξανασυμβεί.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης