Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Καλαμπάκα: Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για ύδρευση και αέριο

ΤΟΠΙΚΑ16.03.2019 | 1:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες σε δύο πολύ σημαντικά έργα για την Καλαμπάκα, αυτό της αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, αλλά και του δικτύου φυσικού αερίου.

Όσον αφορά τα έργα για το δίκτυο ύδρευσης εργάζονται δύο συνεργεία για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Χρήστο Σινάνη, έχει ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 65%. Όσο για την ολοκλήρωση των εργασιών, όλα δείχνουν ότι αναμένεται να υπάρξει μία μικρή παράταση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς υπήρχαν καθυστερήσεις λόγω της κακοκαιρίας. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, βέβαια, πως σε τέτοιου μεγέθους έργα, είναι ιδιαίτερα σύνηθες να υπάρχει παράταση. Όπως και να έχει αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλους του έτους, δίνοντας έτσι τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με το πεπαλαιωμένο δίκτυο που έχει, το οποίο και δεν πληροί βασικούς κανόνες.

Παράλληλα, στους δρόμους της Καλαμπάκας εργάζεται και ένα συνεργείο για το φυσικό αέριο, το οποίο «τρέχει» για την επέκταση του δικτύου στην πόλη, που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως προχωρά και το έργο του νέου πάρκου που κατασκευάζει ο Δήμος σε έκταση πίσω από το ΚΕΓΕ. Ήδη, συνεργείο καθάρισε τα 20 στρέμματα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει ένα χώρος αναψυχής – στολίδι για την πόλη, αφού θα περιλαμβάνει παιδικές χαρές, όργανα γυμναστικής κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμαρχος Μετεώρων, θεωρεί πως είναι μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στον Δήμο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης